Published On: Wed, Sep 16th, 2015

Vučić dogurao do Bidena: Uspjeh Srbije vrlo važan za SAD

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je s potpredsjednikom SAD Joe Bidenom, koji je poručio da je uspjeh Srbije veoma važan za SAD,  prenosi Hrvatski Medijski Servis.
Biden je istaknuo da je Srbija ključna za stabilnost regije Zapadnog Balkana i da će Europska unija biti potpuna kada Srbija postane njena članica.
Vučić i Biden su razgovarali o bilateralnim odnosima, europskom putu Srbije, izbjegličkoj krizi, investicijama američkih kompanija i investicionoj klimi u Srbiji.
Tema razgovora bila je i regionalna stabilnost i suradnja u oblasti energetike, priopćioje Ured Vlade Srbije za suradnju sa medijima.
Premijer Srbije je obavijestio Bidena o ekonomskim reformama koje je Srbija sprovela, kao i o procesu eurointegracija, naglasivši da je Srbiji u tom procesu potrebna podrška SAD.
– Veliki interes američkih kompanija da ulažu u Srbiji pokazuje da smo na dobrom putu – izjavio je srpski premijer Vučić,kako javlja B92.
On je istakao da su politika srbijanske vlade i ekonomske reforme koje ona sprovodi naišli na najširu podršku potpredsjednika Bidena.
Srbijanski premijer je izrazio zadovoljstvo zato što je prema Srbiji iskazano veliko poštovanje, bez obzira na to što vlasti u Srbiji još mnogo toga trebaju uraditi kako bi dostigli standarde koje SAD očekuju.
Biden je pozdravio ekonomske reforme srbijanske vlade i istakao da od uspjeha reformi u Srbiji ovisi i uspjeh cijele regije./HMS/