Published On: Sri, srp. 4th, 2018

Vučić čestitao Trumpu Dan neovisnosti i pozvao ga u Srbiju

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu čestitku povodom Dana neovisnosti, i tom prilikom ga pozvao da, u ovoj godini jubileja, posjeti Srbiju.

“Poštovani predsjedniče, primite moje iskrene čestitke povodom Dana neovisnosti – nacionalnog praznika Sjedinjenih Američkih Država, uz najbolje želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje američkih građana. Ovaj dan je važan za sve građane SAD, ali i za sve one koji poštuju i nalaze uzor u trajnim vrijednostima Deklaracije o neovisnosti: da su svi ljudi stvoreni jednaki, s pravom na život, slobodu i težnju za srećom”, piše u čestitki.

Vučić je podsjetio da se uskoro navršava čitavo stoljeće od kada se srpska zastava vijorila nad Bijelom kućom.

“Podsjećajući se, kroz taj svijetli primjer zajedničke prošlosti, našeg historijskog savezništva, želim Vam još jednom uputiti poziv da u godini jubileja posjetite Srbiju, kao prvi američki predsjednik nakon, bezmalo, 40 godina. Vaša posjeta bi bila od najvećeg značaja za dalje unapređenje svekolike suradnje naših dviju zemalja, za šta je Srbija snažno opredjeljena”, navodi se u čestitki predsjednika Vučića, prenosi Tanjug.

On je, takođe, zahvalio na podršci koju Sjedinjene Američke Države pružaju Srbiji na europskom putu, a posebno na podršci naporima koje Srbija čini za očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu./HMS/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer