Published On: Sri, ožu 9th, 2022

Vučić: Čekam Putinov odgovor

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji Fokus na televiziji B92, gdje je govorio o aktualnim temama. Poručio je da bi volio kazati kako će se smiriti situacija u Ukrajini, ali da takvo što za sada nije izgledno, prenosi N1.

“Za nas je važno analizirati događanja. Došlo je do strašnih poremećaja koji će djelovati i na Srbiju. Joe Biden je zabranio uvoz nafte. Na američkom tržištu je 3.4 posto ruske nafte. Očekujemo sutra odluku EU”, rekao je Vučić.

Vučić je kazao da je netko morao donijeti odluku u vezi s osudom ruske invazije na Ukrajinu, a da ne ošteti građane Srbije.

“Morali smo osuditi napad na Ukrajinu…”

“Nikada nisam ukrao ništa, nemam nijedan račun u inozemstvu i sa mnom se ne može razgovarati na takav način. Ja imam i svoj osobni dignitet, pogledajte koliko sam ja razgovarao sa svjetskim dužnosnicima, a koliko drugi. Ne znam za što se oporba zalaže, osim da je Vučić kriv. Netko je morao donijeti odluku da ne ošteti građane Srbije. Mi moramo poštovati integritet drugih zemalja. Da nismo osudili upad u Ukrajinu, mi nikada više ne bismo imali pravo potegnuti taj argument”, rekao je.

Dotaknuo se situacije na Kosovu, a govorio je i o najavljenim izborima u Srbiji. “Ne znam ni što će biti s izborima, a kamoli s tablicama. Mi sve vrijeme razgovaramo, ali ni za koga ne postoji ništa osim sukoba Rusije i Ukrajine, točnije Rusije i Zapada. Mi se interesiramo za izbore i gledamo da sve prođe na miran način, ali kako će i što biti ni sam ne znam”, rekao je Vučić.

Istaknuo je da je važno da sad Srbija sačuva mir i stabilnost. “To nam je sada važnije od svega, borit ćemo se i vjerujem da ćemo moći osigurati izlazak na izbore”, kazao je.

Dodao je da je od francuskog predsjednika Emmanuela Macrona tražio da “kaže da nitko neće ući u EU prije Srbije”.

“Naša situacija je jako teška”

“On je uvijek fer i iako nemamo uvijek isto gledište, želi nas saslušati. Naša situacija je danas jako teška i svi drugi pišu samo da je Vučić mali Putin da bi okrenuli Zapad protiv Srbije”, zaključio je srpski predsjednik te dodao:

“Bit će velika borba u ovakvim uvjetima. Čekam da vidim Putinov odgovor. Čekam da vidim što će reći Europska unija. Mislim da neće odjednom sve ukinuti, mislim da će smanjiti potrošnju energenata iz ruskog izvoza. Ako Rusija napravi ono što mislim da hoće, bit će čekanja na automobile, što uvodi cijeli svijet u užasnu ekonomsku katastrofu i pitanje je kako će se svijet izvući iz toga. A da ne govorimo o mogućnosti širenja sukoba”, zaključio je Vučić.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
drZlikovac
drZlikovac
2 mjeseci prije

Gutaš žabe..😁

ŠkrabaloCG
ŠkrabaloCG
2 mjeseci prije

Vučić je mali briselski potrčko i poslušnik ambasada. Zapad ga je doveo na vlast da potpiše i sprovede briselske sporazume i prepusti većinu srpskih institucija na Kosovu i preda energetski sektor Albaniji. U CG preko DF, SNP-a i Abazovića rušio i srušio nejaku Vladu Krivokapića zarad interesa DPS-a i Đukanovića. Izbori su farsa i biće brutalno pokradeni po uzoru na DPS i Đukanovića u CG. U balkanskim banana republikama narod ne odlučuje na izborima već brojači glasova i njihovi sponzori iz ambasada. Većina opozicija u Srbiji je lažna i sistemska i radi u korist režim i stranih interesa. Njegova politička situacija je teška ali zato što više ne može da obmanjuje opljačkan i osiromašen narod dok se njegovi kumovi bogate na račun naroda i države Srbije.

Last edited 2 mjeseci prije by ŠkrabaloCG
Krepo
Krepo
2 mjeseci prije

Čovjek sve pametno i realno govori.

Krepo
Krepo
2 mjeseci prije

Šta bi vi na njegovom mjestu radili?

🇷🇸Jovke 🇷🇸
🇷🇸Jovke 🇷🇸
2 mjeseci prije

Iako u ovoj teskoj situaciji za celi svet Srbija i dalje napreduje zahvaljuci nasem presedniku Vucicu.

Last edited 2 mjeseci prije by 🇷🇸Jovke 🇷🇸