Vučić će danas primiti članove Predsjedništva BiH: Uskoro zajednička sjednica Vijeća ministara i Vlade Srbije

Prema protokolu posjete, sastanak članova Predsjedništva BiH i Vučića bit će održan u 12.20 sati

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas će se susresti s predsjednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Svečani doček članova Predsjedništva BiH bit će upriličen ispred Palače Srbije, u 12.00 sati.

Prema protokolu posjete, sastanak članova Predsjedništva BiH i Vučića bit će održan u 12.20 sati.

Nakon sastanka izjave za medije će dati predsjedatelj Predsjedništva BiHDragan Čović i predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić u 13.15 sati, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

VUČIĆ: USKORO ZAJEDNIČKA SJEDNICA VLADE I VIJEĆA MINISTARA BIH

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će uskoro biti održana zajednička sjednica Vlade Srbije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i dodao da će danas s članovima Predsjedništva BiH razgovarati o umirivanju nacionalnih tenzija, ali i namjenskoj industirji i zajedničkom izlasku na treća tržišta.

Vučić je za današnji Kurir rekao da je mnogo važnih tema okrenutih ka budućnosti za razgovor s tri predstavnika Predsjedništva BiH, ali i naglasio da se neće razgovarati o Srebrenici.

“Beograd je otvoren i kozmopolitski grad i to ćemo pokazati prilikom dolaska članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine”, naglasio je Vučić.

Na pitanje da li strahuje od incidenata, srbijsnaki premijer je odgovorio da je Beograd istovremeno najveći kozmopolitski i najveći srpski grad, koji je uvijek pokazivao svoju dušu, otvorenost i gostoprimstvo pa će tako biti i ovog puta, te kako se ne plaši da će biti ikakvih incidenata.

Vučić će se sastati danas s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem.

Svečani doček će biti organiziran ispred Palače Srbije, a sudionici sastanka će se nakon razgovora obratiti medijima, prenosi Tanjug.

 

 

(Fena/md)

more recommended stories