Published On: Uto, ožu. 14th, 2017

Vučić: Bez straha dolazim u Sarajevo

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je kako u četvrtak putuje u Sarajevo bez straha te da ne želi vjerovati u priče o planiranom napadu koje prenose pojedini mediji, javlja Tanjug.

U izjavi novinarima Vučić je rekao kako ne želi vjerovati da je takvo nešto moguće te da putuje opterećen problema koje treba rješavati u ime Srbije, a ne sobom.

“Znam da će me čuvati stotine ljudi iz njihove policije. Nemam nikakav strah i bojazan. Da me puste da šetam slobodno kroz narod siguran sam da mi nitko od običnog naroda ne bi ništa dobacio”, naglasio je Vučić.

Ponovio je kako se osjeća apsolutno sigurno i da ga ne zanimaju priče o napadu.

“Interesira me samo što možemo  uraditi za našu zemlju. Ne podnosim političare koji misle samo na sebe, a ne na zemlju , kazao je Vučić.

Vučić će u četvrtak u Sarajevu sudjelovati na sastanku premijera zemalja zapadnog Balkana.

Podsjetimo, mediji su jutros prenijeil informaciju kako više udruženja ratnih veterana u BiH planira tijekom posjete premijera Srbije Aleksandra Vučića u tom gradu izazvati nerede, ističući da to pokazuju operativni podaci službi sigurnosti Srbije i BiH, tvrdeći da su srpski sigurnjaci dobili informacije od službi iz regije da bi se u Sarajevu mogao dogoditi scenarij sličan onome iz Potočara iz srpnja 2015. godine.

“Postoje indicije da se pojedine bošnjačke nevladine organizacije i udruženja ratnih veterana spremaju izazvati kaos”, rekao je listu neimenovani izvor.

Naime, Blicovi izvori tvrde kako su sigurnosne službe u Srbiji dobile ozbiljna upozorenja da će upravo ove organizacije pokušati iskoristiti ogromno nezadovoljstvo Bošnjaka zbog nedavne odluke Međunarodnog suda pravde da odbaci zahtjev za reviziju presude protiv Srbije.

Istodobno, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić održao je danas sastanak s direktorima policijskih i obavještajne agencije u BiH na kojem se razgovaralo o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji te osiguranju predstojećeg Summita premijera država zapadnog Balkana u Sarajevu.

Dogovoreno je poduzimanje svih neophodnih mjera kako bi Summit protekao sigurno, o čemu će brinuti Stožer za sigurnost u kojem su predstavnici svih nadležnih policijskih i obavještajnih agencija.

”Policijske i obavještajne agencije za sada nemaju nikakvih informacija o mogućem ugrožavanju sigurnosti skupa ili pojedinih sudionika”, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer