Published On: Sub, tra 8th, 2017

VUČIĆ: Agrokor bio regionalni lider, a sada ćemo svi regionalno stradati

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema problema sa stabilnošću u zemlji i da ga brine samo situacija u regiji.

“Sve je u redu, sve je mirno. Srbija je demokratska zemlja i svi imaju pravo izražavati se kako hoće. Naša stvar je da radimo i rješavamo probleme”, rekao je Vučić novinarima u Smederevskoj Palanci.

Vučić je rekao da je ponosan što je dobio najveći broj glasova i ocijenio da najveći broj ljudi poštuje rad.

“Naše je da rješavamo probleme, neki drugi imaju pravo šetati i vikati i raditi što god hoće. Poštujem svakoga tko prosvjeduje na miran način i dok ne ugrožava prava drugih”, rekao je Vučić.

Kada je riječ o krizi hrvatske kompanije “Agrokor”, koja je vlasnik i nekoliko kompanija i malotrgovinskih lanaca u Srbiji, Vučić je rekao da je danas dobio tekst zakona kojim Hrvatska namjerava rješavati ovo pitanje i ocijenio da ga “brine” jer vidi da je to djelimično gašenje vatre, a ne konačno rješenje.

Vučić je istaknuo da su Srbija i BiH sada u problemu “ni krive ni dužne”.

“Nema zdrave ekonomije kad ste dotjerali do sedam milijardi eura duga. Zato nikad nisam volio priče o regionalnim liderima, uvijek se tako završi. Bili su regionalni lideri, a danas ćemo svi regionalno stradati”, rekao je Vučić.

On je rekao da u Srbiji za sada nema problema, da su svi dobavljači iz Srbije za sada plaćeni, ali da se radi o teškoj situaciji.

“Mi bismo sutra uzeli ‘Frikom’, ‘Dijamant’. To su dobre firme, ‘Idea’ je odličan trgovinski lanac, ali oni su unutar sustava i ne možete  birati ono što hoćete”, rekao je Vučić.

On je rekao da je zabrinut za budućnost cijelog kompleksa, a pritom se “igraju razne igre”.

“Uz to, naše monopolske komisije svojevremeno nisu radile svoj posao, pa se sad tresemo, jer nam kontroliraju 65 posto trgovačkog kompleksa”, rekao je Vučić. /Srna/HMS/