Published On: Sat, Jun 24th, 2017

Vrgorački vatrogasci dva mjeseca nisu primili plaću, a skupljaju novac za kupnju auta siromašnom sugrađaninu

VATROGASCI iz Vrgorca pokrenuli su hvalevrijednu humanitarnu akciju. Iako ni sami nisu primili plaću već dva mjeseca i, kako kažu, “rezervoari u kamionima su im češće prazni nego puni”, odlučili su pomoći svom sugrađaninu u nevolji.

Prije dva dana u Lokvicama, na cesti Vrgorac-Ravča, ugasili su zapaljeni automobil, a zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji, vatra s gorućeg automobila nije se proširila i na obližnju borovu šumu.

Automobil koji je izgorio pripadao je njihovom sugrađaninu slabijeg imovinskog stanja, kojeg opisuju kao “dobrog i plemenitog čovjeka”. Iako i sami u financijskom škripcu, odlučili su uz pomoć vrgoračke udruge mladih “Mali zeleni” svom Mati kupiti novi automobil.

“Samo da vozi”

“Humanitarnoj akciji možete pomoći uplatom donacije na račun udruge “Mali zeleni Vrgorac” HR1923300031152477216, s pozivom na broj 21276 i svrhom uplate Donacija – Samo da vozi”, pozivaju vatrogasci iz Vrgorca.

Svima koji već jesu i onima koji će tek sudjelovati u njihovoj akciji zahvaljuju na pomoći i podsjećaju kako ni oni neće klonuti pred poteškoćama i da guraju naprijed.