Published On: Čet, lis 20th, 2016

VRATIMO VAM GONG? Trump tvrdi da možda neće priznati rezultate izbora

Treću i posljednju debatu kandidata za američkog predsjednika Hillary Clinton i Donalda Trumpa, kao i ranije, obilježile su žestoke rasprave i međusobna optuživanja, javlja Anadolu Agency (AA).
Republikanac i kandidatkinja Demokrata održali su debatu u srijedu po lokalnom vremenu u Las Vegasu uoči izbora 8. studenog.
Kao i na prethodnoj debati kada su se žestoko sukobili oko brojnih pitanja, i ovog puta izostalo je tradicionalno rukovanje.
Trump je sinoć ponovo izjavio kako vjeruje da će izbori za predsjednika SDA-a biti “namješteni” te da su usmjereni “protiv njega”.
Tri tjedna prije izbora, dvoje kandidata dotaklo se teme vanjske politike te sukoba na Bliskom Istoku, odnosno rata u Siriji.
Clinton je kritizirala Trumpove pozitivne komentare o ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu ističući kako ruski lider podržava Trumpa jer bi radije da na mjestu američkog predsjednika bude “marioneta”.
“Ti si marioneta”, uzvratio je Trump dodajući da Hillary “ne voli Putina jer je ruski predsjednik nadmudrio na svakom koraku”.
Spomenuo je i sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada ističući da je on “mnogo teži i mnogo pametniji nego što to Clinton i američki predsjednik Barack Obama misle”.
“Čak i ukoliko svrgnu Assada, mogu završiti s nekim jednako lošim poput njega. On je možda loš, ali može se završiti i s nekim puno gorim od njega”, rekao je Trump.
Kandidati su još jednom iznijeli suprotstavljene stavove i u segmentima unutrašnje politike, te pitanju prava na abortus i prava na nošenje oružja, na pitanja migranata i ideje Trumpa da izgradi zid na granici sa Meksikom.
Kada je riječ o anketama koje će dati procjene o tome ko od dvoje kandidata ima veću podršku građana, kontroverzni Trump nije potvrdio da će takve rezultate i prihvatiti.
“Neću vam to još reći, držat ću vas u neizvjenosti”, rekao je Trump čiji je komentar njegova protukandidatkinja nazvala “zastrašujućim”.
Aktualne debate u Americi pokazuju da je većina stanovništva naklonjena Clinton, te da Trump ima tri tjedna do izbora da poveća svoju podršku u Ohiju, Nevadi i Sjevernoj Karolini. /HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>