Published On: Sri, ruj 16th, 2020

Vratila se influencerica Doris. Eno je u podcastu Željke Markić, napala je abortus i tvrdi da ateisti ne postoje

Ako ste u proteklih par tjedana otvorili neki portal, vjerojatno ste upoznati s pričom o Doris Stanković, 20-godišnjoj influencerici koja je na svojim kanalima na društvenim mrežama prozvala porečki restoran koji nije htio surađivati s njom. Ubrzo je postala glavna tema u Hrvatskoj; svi su naprosto počeli zauzimati stav o influencerima i njihovim poslovima.

Priča je eskalirala pa su se uključili i brojni poznati s različitim argumentima; od onog da je Stanković influencerica pa da u skladu s tim ima potpuno pravo tražiti večeru u restoranu i zauzvrat taj restoran izreklamirati, do onih, poput Dalibora Matanića, koji su ju grubo izvrijeđali i prozvali neradnicom i spodobom.

ŽELJKA MARKIĆ JU JE POZVALA U EMISIJU

U jednom trenutku, netko je izvukao objave Doris Stanković iz 2019. godine u kojima je iznijela svoje stavove. Primjerice, isticala kako bi pobačaj trebalo zabraniti i žrtvama silovanja.

A sad ju je Željka Markić pozvala u svoju emisiju da još malo propričaju u njima. Za slučaj da ne znate, šefica udruge U ime u obitelji na kanalu Laudato TV-a ima podcast 55 minuta kod Željke Markić. U nju je pozvala i influencericu Doris Stanković da malo popričaju o cijeloj njenoj drami, ali da pročavrljaju o njezinim ideološkim stavovima.

ŠTO MISLI O ABORTUSU, TRANSSEKSUALNIM OSOBAMA I ATEIZMU?

Možda najbolji moment je onaj oko 48. minute kad Markić pita Stanković da joj malo elaborira neke svoje stavove o abortusu, transseksualnim osobama i ateizmu. “Prošle godine, na jesen 2019., moji pratitelji su mi postavljali pitanja, a jedno je bilo i što ja kažem na abortus. Izjavila sam, i stojim iza toga, da je abortus ubojstvo, da je zločin. I onda sam ukratko objasnila; napisala sam da smatram da je abortus ubojstvo, da dijete ima različit DNA od svoje majke, da može imati i različitu krvnu grupu, i da to nije ženino tijelo”, objašnjavala je 20-godišnja influencerica.

Stanković se zatim prebacila na svoje stavove o transseksualnim osobama. Kad su ju njeni pratitelji pitali poštuje li transseksualne osobe, rekla je da ih poštuje, ali da je to bolest. “Smatram da imaju poremećaj seksualnog identiteta”, rekla je.

Komentirala je i ateiste. “Tad sam izjavila da smatram da pravi ateisti ne postoje, da svatko u svojoj srži vjeruje barem u nešto”, rekla je Stanković i objasnila kako je ona sve te svoje stavove iznijela prošle godine, ali da su ih Novosti izvukle sada, kad se zakuhala cijela priča oko porečkog restorana.

telegram.hr

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>