Published On: Sri, stu 24th, 2021

VRANJEŠ: Nema kontinuiteta između “Alijine Republike BiH” i današnje BiH

SARAJEVO – Veleposlanik BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ smatra da naputak ministrice vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisere Turković o obilježavanju 25. studenoga kao dana državnosti nema zakonsku osnovu, te da je niti jedan veleposlanik ne smije slijediti.

“Postoji nekoliko razloga za to. Prvo, Turkovićeva opet zanemaruje činjenicu da je Predsjedništvo BiH zaduženo za vanjsku politiku i njegova je uloga da djeluje po nalogu Predsjedništva, a ne da samostalno izdaje upute. Drugo, tzv. Dan državnosti nije zakonom definiran i ne može se primjenjivati ​​na području BiH”, rekao je Srni Vranješ.

Treće, Vranješ je naveo da nema kontinuiteta između “Alijine Republike BiH” i današnje BiH, stvorene u Daytonu 1995. godine, te istaknuo da su zakoni stvoreni u toj bivšoj republici koja je pokrivala oko 25% teritorija današnjeg BiH i samo bošnjački narod, danas ne vrijede. .

“Drugim riječima, primjena nevaljanog zakona davno izgubljene ‘Alijine Republike BiH’ danas bi se mogla protumačiti kao čin protustavnog poretka BiH i nijedan veleposlanik to ne bi smio činiti. Dakle, Turkovićeva uputa nije obvezna dokument za čelnike DKP-a već kvazipolitički pokušaj stvaranja kontinuiteta s ‘Alijinom Republikom BiH’, čiji je Turkovićka bila veleposlanik”, ističe Vranješ.

Podsjetio je i na Tukovićkinu ulogu u “uvozu” mudžahedina u BiH preko Zagreba, koji će kasnije rezati ne samo srpske glave, nego i ubijati građane SAD-a i pojedinih zemalja EU.

“Taj period evocira Turković ovom uputom i ovim lažnim praznikom. Naravno da neću postupiti po naputku”, dodao je Vranješ.

Veleposlanik BiH u Sloveniji Milorad Živković rekao je Srni da će, kada je riječ o Turkovićevim uputama, postupiti kao i svi veleposlanici Republike Srpske.

Turković Bisera je jučer uputila upute diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH o obilježavanju 25. studenog.

Svi  veleposlanici pod SDA kontrolom, kako Bošnjaci iz SDA mreže , tako i Hrvati iz Komšić mreže, što je u biti isto tako SDA mreža, postupili su po naredbi tete Turković.

 

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
dr Haso, buregdžija
dr Haso, buregdžija
14 dana prije

Znamo unaprijed kako će postupiti ambasadori srpske a kako muslimanske nacionalnosti, ali -kako će postupiti ambasadori hrvatske nacionalnosti?

Naravno, pod Hrvate ne računam onu ružnu i neškolovanu žgubu iz Praga nego samo prave Hrvate!

Last edited 14 dana prije by dr Haso, buregdžija
Chara
Chara
Odgovori   dr Haso, buregdžija
14 dana prije

Bravo Haso. Veri good вопрос!

Chara
Chara
14 dana prije

Hebi ga ako su postali od patarena i bogumila što se onda i Zavnobih ne bi slavio?