Published On: Pet, ožu 26th, 2021

Vozaču iz Srbije zbog smrti migranata prijeti višegodišnja kazna: Sud mu odredio mjesec dan pritvora

Radi se o ozbiljnim kaznenim djelima, izazivanju prometne nesreće u kojoj je poginulo četvero ljudi, te krijumčarenju 24 migranta u teretnom prostoru, rekao je sudac Mirko Svirčević.

Vozača (42) kamiona tvrtke Magazin Šped d.o.o. iz Požege u Srbiji prepratili su u zatvor u Požegi jer mu je Mirko Svirčević, sudac Županijskog suda temeljem zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu odredio jednomjesečni istražni zatvor.

– Takvu odluku donijeli su zbog opasnosti od bijega jer se radi o stranom državljaninu. Radi se o ozbiljnim kaznenim djelima, izazivanju prometne nesreće u kojoj je poginulo četvero ljudi, te krijumčarenju 24 migranta u teretnom prostoru. O visini kazne koja ga nakon suđenja čeka ne bih kalkulirao, mogu reći da se kreće od 1 do 8 godina, a za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim ishodom su predviđene i veće. Na pitanje odakle ljudi u tovarnom prostoru rekao je da on ne zna – rekao je Mirko Svirčević, sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu, prenosi 24sata.hr.

Vozača su u četvrtak u jutarnjim satima otpustili iz Opće bolnice Dr. Josip Benčević, gdje mu je na odjelu traumatologije pružena liječnička pomoć. Na izlazu su ga dočekali policajci i priveli u policijsku postaju. U petak oko podneva priveden je u Županijski sud državnoj odvjetnici, nakon čega je sa zahtjevom za određivanjem istražnog zatvora izveden pred succa županijskog suda.

Tijekom sljedećih mjesec dana istraga vezana za migrante koju provodi krim policija dati će odgovor kako su se migranti našli u kamionu, gdje su ušli u Srbiji ili Hrvatskoj. Neslužbeno doznajemo da se radi o već uhodanoj krijumčarskoj ruti, koju je prometna nesreća prekinula.


uskrs ephzhb