Vozači oprez: Jaki udari vjetra na području Čapljine, snijeg pada u Konjicu, Kupresu, Livnu…

Zbog prometne nezgode koja se dogodila na dionici magistralnog puta Bosanski Brod –Derventa u mjestu Sijekovac, promet je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac.

Na širem području Olova, Konjica, Bugojna, Prozora, Bihaća, Bosanskog Petrovca, Livna, Kupresa i Glamoča pada slabiji snijeg, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. U tim područjima savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Apelira se na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na širem području Čapljine, upozorava se na povremene jake udare vjetra. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana prometuje se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova prometuje se i na magistralnim putevima: Donji Vakuf-Jajce-Crna Rijeka (tunel Skela i kod mjesta Zdaljevac), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica) i Doljani-Metković (između graničnih prijelaza).

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a, prenosi pogled.ba