Published On: Čet, kol 2nd, 2018

VOLI SE ON ULIZATI I NEGATORU GENOCIDA U SREBRENICI? Kako je Suljagić zavolio Zuroffa

Je li Emir Suljagić, član nacionalno-socijalističkog Građanskog Saveza, oslijepio od mržnje prema Hrvatima? Čini se kako zadnji Suljagićevi nasilni twittovi svjedoče da spomenuti više ne razlikuje realnost i virtualnost.

Za njega svi Hrvati postaju problem. Treba samo pogledati poruke pune zlobne ironije prema hrvatskom narodu. Tako je zbog jedne poruke s govorom mržnje koje je, kako navodi, primio, Suljagić izjednačio cijeli hrvatski narod s tom porukom. To svjedoči njegov twit:

Koliko je mržnja zamaglila oči junačkom twitterašu, oličenju građanske BiH koju su godinama stvarali međunarodni nižerazredni birokrati, koja unatoč silnim milijunima nije uspjela preduhitriti ili uočiti potencijalnost malo nasilnijeg karaktera predstavnika nacionalno-socijalističke Građanske Stranke, svjedoči i činjenica da se Suljagić od jučer slaže i Efraimom Zuroffom, jednim od najpoznatijih negacionista genocida u Srebrenici.

Srebrenica, mjesto najgore tragedije nakon Drugog svjetskog rata, postala je na međunarodnoj i domaćoj sceni simbol najgoreg zla rata u BiH. Preko 8000 muškaraca Muslimana ubijeno je u srpnju 1995. od srpskih vojnih i paravojnih jedinica. Takvo zlo, genocid nad jednim cijelim narodom u toj enklavi, nije viđeno od Drugog svjetskog naroda. Možemo reći da se doslovce htjelo uništiti muslimansko sjeme u tom dijelu Bosne.

Sve su to bespomoćno promatrali razni UN-ovi kontingenti, administrativci i prevoditelji koji su onda radili za UN. Kako tvrdi Jutarnji list, Emir Suljagić bio je jedan od prevoditelja „nizozemskog bataljuna u toj UN-ovoj enklavi“ za vrijeme stradanja muslimanskih muškaraca u Srebenici 1995. godine.

Danas, Suljagić hrabro dijeli na svom Twitteru lekcije Hrvatskoj i Hrvatima u BiH, nazivajući ih genocidnim narodom, ustašama i još kojekakvim riječima.

Bez obzira na zlo koje je vidio, nekadašnji prevoditelj nizozemskog bataljuna u Srebrenici Emir Suljagić, ima snagu dijeliti twittove jednog negacionističkog povjesničara. Zanimljivo, Suljagić je podijelio Zuroffov članak nazvavši ga „važnim“. Ne znamo je li mu važno kako je Zuroffov odnos prema Srebrenici.

 

Tko je Efraim Zuroff?

Efraim Zuroff, direktor nevladine udruge Centar Simon Wiesenthal za Izrael i istočno-europske poslove rođen je 1948. godine u New Yorku, a 1970. godine se preselio u Izrael gdje i danas živi. Ovaj povjesničar imao je važnu ulogu u otkrivanju nacista koji su izvedeni pred sud u proteklih četvrt stoljeća.

 

“Od muslimana nitko ne očekuje da se ponašaju normalno”

Prije tri godine, Zuroff je u Beogradu, nakon sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, dao sljedeće izjave:

“Postoje nastojanja da se iz političkih razloga označi kao genocid jedna tragedija, masovna ubojstva koja zasigurno nisu genocid. Genocid ima specifičnu, točnu definiciju i to nije ono što se dogodilo u Srebrenici.”
Na primjedbu novinara kako su međunarodni sudovi proglasili zločin u Srebrenici genocidom Zuroff je rekao kako se ovdje radi o “političkim tendencijama”.

“Svi znaju da se u Srebrenici dogodila tragedija. To je činjenica. I Srbi su odgovorni za tu tragediju. Ali to ne znači da se dogodio genocid. Međutim, prijem na koji je naišao srpski premijer nečuven je. Netko dolazi, priznaje da njegova zemlja dijeli dio krivnje za određenu tragediju i hoće pokazati želju da se suoči sa zločinom. A na kakav prijem dolazi? Dočekaju ga kao zločinca. Od muslimana nitko ne očekuje da se ponašaju normalno.”

 

A što kaže ICTY?

Američki sudac, predsjednik Tribunala Theodor Meron (Židov koji je preživio holokaust) predsjedavao je u žalbenom postupku u predmetu protiv Radislava Krstića kada je Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) donio jednoglasnu presudu da su “snage bosanskih Srba počinile genocid”.

Drži li se Suljagić više odluke ICTY-ja o Srebrenici, u kojoj jasno stoji da je u Srebrenici počinjen genocid, ili negatora genocida samo kako bi nastavio svoju mržnju prema Hrvatima?

Na to pitanje zasad nemamo odgovor.

 

S.I. | Poskok.info

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x