Published On: Pet, lip 10th, 2016

VOKEL: Na početku zapošljavao dvoje ljudi, sad je gospodarski brend

Povodom 27. obljetnice poslovanja društva, Vokel d.o.o. u svojoj središnjici u Vinjanima u Posušju svečano je, pred više tisuća ljudi, otvorio novu upravnu zgradu i suvremeni izložbeno-prodajni salon na čak 9 tisuća četvornih metara. – Ovim smo dali jedan pečat razvoju i sada nastavljamo raditi na zadovoljstvo svih vezanih uz našu tvrtku, kazao je vlasnik tvrtke Veljko Lončar i prisjetio se svojih početaka kada je tvrtka bila sastavljena od dvojice ljudi, nakon čega je tijekom godina mukotrpnog rada i vizije došla do vrha.

Počeli smo prije rata i kad nas je zadesio taj nesretni rat i usporio, nakon njegova završetka nismo gledali prema prošlosti, već smo se okrenuli budućnosti. Zahvaljujem svojoj obitelji, susjedima i prijateljima, svojim radnicima, neka ih Bog još poživi, a mojim pokojnim radnicima neka da život vječni, kazao je Lončar posebno istaknuvši suprugu Radicu kao potporu na ovom neizvjesnom i uspješnom putu, te svoje sinove i kćeri. Nakon njega, govorio je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, te je istaknuo ljude poput Lončara kao pokretače europske BiH i hrvatskog naroda na njegovu putu prema jednakopravnosti.

– Imat će BiH i status kandidata u EU. Upravo zbog Veljka i drugih ovakvih gospodarstvenika koji guraju svoju zemlju i svoj narod naprijed, kazao je Čović, naglasivši kako nitko nije vjerovao da će BiH podnijeti zahtjev za pristup EU, pa se to učinilo. Čestitao je svim radnicima Vokela na ovom velikom uspjehu, kao i drugim gospodarstvenicima koji su došli podržati svog kolegu u ovoj vrijednoj gospodarskoj misiji. – Tko je vjerovao i da će naš Veljo od 1989. do danas doći sa svojom tvrtkom do ove razine, a uspio je i čestitam mu, kazao je Čović naglasivši važnost ovakvih projekata i za buduće naraštaje koji dolaze. Blagoslov za sve nazočne izmolio je fra Milan Lončar. Svečanom otvaranju nazočili su brojni gosti iz svih sfera društvenog, političkog i javnog života. Novu zgradu i moderni izložbeno-prodajni salon svečano je otvorio hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, te Leon Devetak.

 

Ozračje nakon otvaranja bilo je vrhunsko, za što su se pobrinuli Ivica Bago, KUD “Fra Petar Bakula”, posuške muške i ženske klape, tamburaški sastav Dyaco iz Đakova te Oliver Dragojević.

 

U razgovoru nakon otvaranja Lončar nam je iznio svoje planove. – Imamo planove za rad u Trebinju, pronašli smo odgovarajuću lokaciju i tu ćemo napraviti jedan novi prodajni salon, govori nam Veljko Lončar, tvorac i vlasnik brenda Vokel, koji je postao prepoznatljivo gospodarsko ime u BiH, ali i šire. Broj stanovnika i podneblje kada je Trebinje u pitanju Vokelu će proširiti tržište ne samo na taj dio BiH već i Hrvatske, konkretnije na dubrovačko područje. Jedan od najuspješnijih bh. gospodarstvenika stalno se trudi ići dalje s novim projektima. – Istaknuo bih svojih 250 zaposlenika s kojima gradim puteve uspjeha. Važno je da naše obveze izmirujemo redovito, a imamo i rast prometa u ovoj godini za 5 do 6 posto, što smatram sjajnim u ovom trenutku i što pokazuje tendenciju rasta tijekom godina.

U Hrvatskoj smo dogovorili opremanje 7 – 8 hotela, što nam je dodatni izazov da nastavimo raditi što više i pomjerati granicu uspjeha još dalje. Zahvalan sam svima koji prepoznaju Vokel i ljudima koji su došli danas podržati nastavak našeg poslovanja, kazao je za “Večernji list” Veljko Lončar. •