Srijeda, 24 travnja, 2024

VOJSKA SAD U ŠOKU: Obama ustuknuo jer su mu Rusi oborili F-22 i 4 rakete tomahawk

Must Read

To je 1. rujna potvrdio vojni stručnjak u intervjuu za TV kanal “Al Manar”. Razlog za kašnjenje početka udara predsjednika Obame na Siriju nije što on, navodno, čeka Kongres.

Razlog je u tome što je 31. kolovoza Sirija uništila američki borbeni avion F -22 Raptor, kao i četiri rakete “tomahavk”.

F -22 Raptor je trenutno najnapredniji lovac na svijetu. On leti na iznimno velikim visinama i razvija izuzetno velike brzine. Upravo zbog toga njega je nemoguće oboriti.

Opremljen je takvim naoružanjem da može obarati neprijatelja i na 50 kilometara udaljenosti. Posjeduje najmoderniju tehnologiju koja ga na terenu čini potpuno nevidljivim.

Američki generali su upravo zato šokirani jer im je takav zrakoplov uništen vrlo profesionalno uključujući presretnute moćne rakete tipa Tomahawk.

Američki vojni zrakoplov srušio se u blizini granice s Jordanom. Oštećene rakete su pale u more. O obaranju zrakoplova F – 22 Raptor piše i list “Los Angeles Times”.

List je također izvijestio da je 30. kolovoza Sirijski protuzračna obrana oborila četiri američke rakete “tomahavk” ruskim antiraketnim sustavom “Pancir – 1”.

Ovo su prve ruske protuzrakoplovne rakete ovog sustava koje su uništile američke rakete.

Prema listu, gubitak modernog aviona F – 22 na sjeveru Jordana i obaranje 4 raketa glavni razlog je za iznenadno kašnjenje agresije protiv Sirije. Istu vijest prenosi i list “Oklahoma Post” pozivajući se na američke vojne izvore.

Vojni stručnjak John Reid Plava rekao je novinarima da Sirija nema samo S – 300, već i njenu unaprijeđenu verziju. On nije isključio da posjeduje i sustav S-400.

s - 400

O ovom događaju svjedoče i stanovnici sirijskog grada Tartus koji su potvrdili da su čuli 30. kolovoza, u popodnevnim satima, huk tri aviona.

Jedan zrakoplov je bio Mig – 23, drugi-MiG – 29 koji se uputio ka izdvojenom američkom zrakoplovu, viđen u blizini sirijskih teritorijalnih voda. Američki avioni su bili oko 20 milja od obale Sirije.

Svako od njih je mogao u svakom trenutku da uđe u sirijski vazdušni prostor. Ali, kada su primetili približavanje sirijskih aviona, Amerikanci su se okrenuli i otišli prema moru.

Dana 1. septembra se ponovila ista epizoda oko 10 časova. Očigledno da ovakvim akcijama američka avijacija testira borbenu gotovost u sirijskom sistemu protivvazdušne odbrane, ali i traže šupljinu u njoj i… očigledno nije pronađena.

Zna se da svim lansirnim rampama u Siriji rukovode dobro obučeni i iskusni ruski stručnjaci a da je i sirijska posada odlično obučena.

 

poskok.info

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x