Published On: Pon, lip 28th, 2021

Vojnici Oružanih snaga BiH pjevali “Ne volim te, Alija…”, Tužiteljstvo utvrdilo da to nije govor mržnje

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji su u ožujku prošle godine u uniformama pjevali pjesmu “Ne volim te, Alija” nisu počinili kazneno djelo izazivanje međunacionalne mržnje i netrpeljivosti, odlučilo je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

Ova informacija za Faktor je potvrđena iz Ministarstva obrane BiH (MOBiH), budući da iz Tužiteljstva na upite o ovom slučaju nisu odgovorili.

– Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je u 11. mjesecu prošle godine donijelo odluku o neprovođenju istrage, uz obrazloženje da se iz prijave pratećih spisa ne vide elementi kaznenog djela – kazali su za Faktor iz Ministarstva obrane.

S druge strane, provedenim disciplinskim postupkom u MOBiH utvrđeno je da su vojnici ovakvim ponašanjem počinili težu povredu vojne discipline, te su kažnjeni smanjenjem plaće.

– Postupak utvrđivanja odgovornosti pripadnika 6.blp/KL je proveden u skladu s Pravilnikom o vojnoj disciplini i disciplinskom postupku. Utvrđeno je da su nedoličnim ponašanjem na javnom mjestu nanijeli štetu ugledu MO i OSBiH te povrijedili nacionalne osjećaje drugih pripadnika OSBiH, čime su počinili težu povredu vojne discipline – disciplinski prijestup odredbi iz Pravilnika o vojnoj disciplini i disciplinskom postupku – pojasnili su iz Ministarstva obrane.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x