Published On: Wed, Mar 15th, 2017

Vojni umirovljenici napuštaju prosvjede, postigli dogovor s Vladom FBiH

Pregovarački tim vojnih umirovljenika Armije RBiH i HVO-a, koji su prosvjedovali  danas u Sarajevu, i predstavnici Vlade FBiH dogovorili su da tekst  Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o povoljnijem umirovljenju branitelj  obrambeno-oslobodilačkog rata bude upućen u parlamentarnu proceduru.

Također, dogovoreni su i daljnji koraci u vezi s tim zahtjevom a nakon sastanka je rečeno da će rad na tome početi već od sutra.

Federalni ministar za pitanja branitelja  i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević rekao je novinarima nakon sastanka da se radi o kompliciranom  pitanju koje zahtijeva dodatna 22 milijuna KM u proračunu, koja nisu mogli osigurati.

– Razgovara se o varijantama za rješenje tog problema u naredne tri godine da bi bilo osigurano vraćanje koeficijenta koji je 2013. oduzet ovim ljudima – istaknuo je Bukvarević i precizirao da se radi o 11.800 korisnika.

Okupljeni vojni umirovljenici spred zgrade Vlade FBiH počeli su se razilaziti, a zbog obećanja da će problem biti riješen poručili su da prosvjede više neće organizirati, prenosi Fena.