Published On: Pon, lip 6th, 2016

VODE SE RAZGOVORI ZA KANDIDATE ODŽAKA I ŽEPČA Hrvatski stranački čelnici o zajedničkom nastupu na općinskim izborima

dsc01316-resize-4

Razgovori stranačkih predstavnika su urodili plodom u većini sredina, zaključeno je na sjednici. Predsjedništvo HNS-a očekuje da će imati i više od 20 načelničkih pozicija. Na sjednici je ukazano i na općine koje su još prijeporne. Zaključeno je kako je potrebno nastaviti intenzivnu komunikaciju radi postizanja konačnog dogovora. Naglašeno je kako bi u onim općinama u kojima su Hrvati kao narod manje zastupljeni, trebali organizirati dodatni razgovori predsjednika stranaka koje su se kandidirale kako bi se postigao dogovor i kako se ne bi smjelo dogoditi da Hrvati imaju dva kandidata za načelnika. Svaka općina u kojoj nije postignut dogovor najdalje do četvrtka mora postići dogovor kako bi se podržao samo jedan kandidat za načelnika.

Razgovori se još vode u Zenici, Fojnici i Bihaću za općinska vijeća te u Ravnom, Odžaku i Žepče oko načelnika.

Za područje Republike Srpske zaključeno je kako se i ovaj tjedan trebaju obaviti razgovori s predstavnicima bilo koje stranke koje predstavljaju Hrvate, te se pokuša postići dogovor.

Vjerujemo kako je ova metoda dobra da dođe i do napretka u hrvatskim općinama te da će pozicije zauzeti sposboni a ne podobni. To bi bila odlična kombinacija da se ‘vrate’ hrvatski načelnici u nekim općinama, kao recimo u Odžaku.

Poskok.info