Published On: Čet, kol 11th, 2016

VODA KAO OKIDAČ: Policija spremna upasti u Ošve ukoliko selefije nastave hodati naoružani

Policijske agencije prate situaciju u maglajskom selu Ošve nastalu nakon svađe oko seoskog vodovoda u kojoj je došlo do upotrebe vatrenog oružja, a u čemu su, prema neslužbenim informacijama, sudjelovali pripadnici selefijskog pokreta, izjavio je Oslobođenju ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.
Prema njegovim riječima, predmet za sada vodi tužitelj koji je u stalnom kontaktu s tužiteljem iz Odjela za borbu protiv terorizma Tužiteljstva BiH.
“I pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izlazili su na teren, a direktor Agencije Perica Stanić rekao je kako je spreman, ukoliko to okolnosti budu zahtijevale, da pošalje u Maglaj i specijalnu jedinicu”.
Naveo je kako je problem nastao u subotu, 6. kolovoza, i da od tada traje potraga za tim osobama te dodao da se trenutno ovaj događaj tretira kao izazivanje opće opasnosti.
Zbog ovog incidenta uhićen je Jasmin Batanović, a prema nekim informacijama, u spor je umiješan i Adem Karamuj, osumnjičen da je sudjelovao na sirijskim ratištima pod okriljem Islamske države, piše Oslobođenje.
Prema službenim informacijama, razlog sukoba u selu Ošve, prilikom kojeg je upotrijebljeno i vatreno oružje, su nesuglasice u vezi s korištenjem lokalnog vodovoda, a mještanin koji je zbog neplaćanja obveza trebao biti isključen s vodovoda sipao je u rezervoar, najvjerojatnije, neko pogonsko gorivo i od tada je u bijegu.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>