Published On: Pon, tra 22nd, 2013

Vođa Delija: Čedu Jovanovića pretukao sam zbog Kosova

Velibor Dunjić (26), uhićeni vođa Delija, navijača beogradske Crvene zvezde, priznao je na saslušanju u policiji da je u kavani u Segedinu tri puta šakama udario Čedomira Jovanovića, predsjednika Liberalno-demokratske partije, objavio je Blic.
– Primijetili smo da je Jovanović ušao u kavanu i odmah su počela dobacivanja da je izdajnik Kosova. Ustao sam i tražio od njega da napusti kavanu, ali je on to odbio pa sam ga udario tri puta. Tada su ga napali i moji drugovi – naveo je Dunjić. Progovorili su i njegovi “drugovi”.

– Kada je ušao, jedan ga je delija zamolio da napusti splav, na što je on krajnje cinično rekao: “Dobro, evo, Kosovo je Srbija” – tvrde zvezdaši.
Do sada je policija protiv Dunjića podnijela više od 20 kaznenih prijava za 41 kazneno djelo – nasilje, trgovinu narkoticima, krađe, uporabu oružja… Unatoč dugogodišnjim brojnim prijavama, Dunjić je prvi put uhićen tek u travnju 2008. zbog sumnje da je na splavi Kalipso s Urošem Avramovićem, također navijačem Crvene zvezde, pokušao ubiti Andriju Čogurića. Osuđen je na osam godina zatvora, ali je aboliran 2012.
Kamere na Zvezdinu stadionu Marakani jednom su snimile Dunjića kako dijeli vrećice s bijelim prahom. Ipak, unatoč osnovanoj sumnji da je riječ o narkoticima, nije bilo dovoljno dokaza da ga se smjesti iza rešetaka. Njegovo bahato, a često nekažnjeno ponašanje mnogi objašnjavaju i činjenicom da mu je otac umirovljeni oficir policije.