Gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić danas je u Gradskoj upravi održao sastanak s Petrom Ćorlukom, direktorom i vlasnikom tvrtke Violeta i novim vlasnikom tvornice keksa i vafla Lasta. Nakon sastanka obišli su pogone tvornice Lasta. Gradonačelnik Čapljine na poseban način pozdravio je potez tvrtke Violeta. „Svakako je ovo neizmjerno važno za Čapljinu i za […]

" />
Published On: Pon, stu 4th, 2019

Vlasnik Violete potvrdio: U čapljinsku ”Lastu” ulažemo 20 milijuna KM

Gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić danas je u Gradskoj upravi održao sastanak s Petrom Ćorlukom, direktorom i vlasnikom tvrtke Violeta i novim vlasnikom tvornice keksa i vafla Lasta.

Nakon sastanka obišli su pogone tvornice Lasta. Gradonačelnik Čapljine na poseban način pozdravio je potez tvrtke Violeta.

Svakako je ovo neizmjerno važno za Čapljinu i za Lastu, i kao čapljinac i kao gradonačelnik veselim se će što priča s Lastom pozitivno završiti. Sjećam se, kao da je jučer bilo, kada su me radnici Laste dočekali s viješću da su svi otpušteni i naravno prvi čovjek kojem su se mogli javiti bio sam ja. Tada smo razgovarali, i dobro se sjećam rekao sam im da stečaj ne mora značiti kraj nego može značiti i novi početak i evo tako se i ispostavilo. Nakon stečaja, odnosno mogućnosti prodaje Laste spominjala su se razna imena i kada se počelo govoriti o mogućoj kupnji od gospodina Ćorluke, odnosno Violete, prvi sam rekao daj Bože da tako bude jer gospodin Ćorluka sve što je započeo raditi svakako je uspjelo i pretvorilo se u brend. Danas sam imao prigodu da malo porazgovaramo o budućim planovima i obnovi proizvodnje“, kazao je gradonačelnik Vidić.

Petar Ćorluka je ovom prilikom potvrdio da je završen proces preuzimanja Laste, te za obnovu i osposobljavanje proizvodnje po standardima koje zahtjeva Europska unija planira uložiti 20.000.000,00 KM, javlja službena stranica Grada Čapljine.

Svakako mi je najvažnije da Lasta povrati onaj brend koji je imala. U proizvodnju će se uložiti maksimalan trud i sredstva da dobijemo vrhunske proizvode. Pogoni i stanje u kojem je Lasta sada ne zadovoljavaju proizvodnju hrane pa je prvi potez obnova krova, zidova, otvora, podova…, a već su u tijeku užurbani pregovori za obnovu s novim tehnologijama i strojevima.

Nakon obnove raspisati će se natječaj za radnike i svakako nam je u cilju angažirati lokalno stanovništvo koje zna i želi raditi. Moram istaknuti potporu i partnerskih firmi, kao što su Ferero roshe, Barilla… koje će nam svakako pomoći sa svojim znanje i iskustvom. Blizina željezničke pruge uveliko olakšava komunikaciju za prikupljanje, odnosno nabavku potrebitih sirovina koje su izvan granice naše države. Vjerujem da će Čapljina uskoro mirisati po mirisu najboljeg keksa poznatog u široj regiji”, istaknuo je gospodin Ćorluka.