Published On: Pon, velj 1st, 2021

Vlasnik teretane ostaje preko noći u pritvoru: “Raspoložen je i spreman na borbu”

ANDRIJA KLARIĆ, vlasnik teretane na zagrebačkoj Trešnjevci koji je jutros otvorio usprkos zabrani, nalazi se u pritvoru. Kazneno je prijavljen zbog “širenja i prenošenja zarazne bolesti” i prijeti mu do dvije godine zatvora.

Čovjek koji je otvorio teretanu preko noći ostaje u pritvoru

Klarić je priveden jutros u svojoj teretani i odveden je u policiju. Kako doznajemo, prenoćit će u pritvoru. Pritvoren je u 7. policijskoj postaji u Zagrebu.

“U policiji su rekli da su kontaktirali državnog odvjetnika, ali da danas nije imao termina, pa će biti saslušan tek sutra, što znači da će prenoćiti u pritvoru. Ispitan je u policiji, a Općinsko državno odvjetništvo će ga ispitati sutra, vjerojatno popodne”, rekao je Indexu Klarićev odvjetnik Gordan Marović.

Pitali smo kako se osjeća vlasnik teretane koji je zbog bunta protiv odluka Stožera završio u pritvoru.

“On je dobro, svjestan je u čemu je, uvjeren je da je u pravu i spreman boriti se za svoja uvjerenja. Raspoložen je, znao je u što se upušta i voljan je boriti se za svoja prava”, rekao je Marović za Index.

Policija se ranije priopćenjem oglasila o slučaju.

Policija: Zatekli smo ga uz četiri osobe koje su vježbale

“Danas oko 7:45 u Zagrebu u II zagorskoj ulici, policijski službenici utvrdili su kako teretana posluje, unatoč zabrani, tj. protivno Odluci Stožera civilne zaštite RH. Na navedenoj adresi, u unutrašnjosti teretane, zatečeni su 51-godišnji vlasnik te četiri osobe koje su vježbale uz četiri osobe na samom ulazu u navedeni prostor. Zbog sumnji na nepoštivanje preporuka i mjera Stožera, postupali su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a RH, Područni ured Zagreb s ciljem poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti u skladu s utvrđenim na terenu”, stoji u priopćenju zagrebačke policije.

Sumnjaju da je počinio kazneno djelo

“U sklopu kriminalističkog istraživanja, 51-godišnji vlasnik priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “Širenje i prenošenje zarazne bolesti” iz članka 180. st. 1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku”, stoji u policijskom priopćenju.