Published On: Čet, kol 9th, 2018

Vlasnik apartmana u Zadru za kojeg Gay pride traži kaznu: ‘Imam pravo na svoj život i svoje odluke’

Vlasnik obiteljskog apartmanskog objekta s 4 zvjezdice u Zadru, Tomislav Gospić, kažnjen je uklanjanjem svoje ponude s najvećeg svjetskog servisa za online rezervacije – booking.com, a vjerojatno neće moći oglašavati niti na ostalim web stranicama preko kojih se danas rezervira gotovo sav hotelski smještaj.

Drugim riječima, “kazna” za odluku da ne prima homoseksualne parove zbog prethodnih loših iskustava s tom specifičnom skupinom parova, će vjerojatno biti ta da će biti prisiljen zatvoriti objekt: Homoseksualni lobi poziva se na toleranciju ali ne prašta. Zanimljivo, ako na bookingu kažete da ne primate obitelji s malom djecom, ili ljubimcima, to nije diskriminacija i nitko vam zbog toga neće ukloniti ponudu sa svojih stranica.

Podsjetimo, vlasnik objekta “Identity” je odbio rezervaciju istospolnog para iz Brazila riječima “Odbijeni ste. Ne primamo homoseksualce. Otkažite svoju rezervaciju. Tomislav Gospić.”

Njegov sin je jučer to objasnio time da su “imali negativna iskustva s homoseksualcima iz Slovenije, koji su u hotelu orgijali i ostavili velik nered, nakon čega su odlučili da neće više primati homoseksualce”.

Fabiano Vallim iz Sao Paola, koji je na odmor planirao stići s partnerom, zatražio je kažnjavanje Gospića.

“Dragi Tomislave Gospić, iznenadio me vaš nepristojan odgovor na moju rezervaciju. Homofobno ponašanje poput vašega trebalo bi biti zabranjeno u čitavom svijetu. Ali, i dalje vjerujem u dobre ljude. Vi niste jedan od njih. Siguran sam kako ćete razumjeti da ću zadržati svoju rezervaciju do 30. kolovoza jer to je moj dogovor sa servisom Booking.com. Nadam se da će vas oni nekako kazniti.

Oduvijek slušam vrlo lijepe stvari o Hrvatskoj ali, naravno, vi ne biste bili dio toga. Jesam li u pravu? Bog vas blagoslovio.”

Na Booking.comu su uklonili Identity iz ponude, te se pojavljuje poruka: Na našoj stranici više nije moguće rezervirati objekt Identity, ali smo pronašli odlične alternative u gradu ‘Zadar’! Isto je i s drugim velikim servisom za iznajmljivanje, Airnb-om, ni tamo više nije moguća rezervacija Identityja.

Identity je prije toga imao ocjenu gostiju 10/10, od 19 gostiju koji su ga ocijenili odnosno recenzirali svi su mu dali maksimalni broj zvjezdica. Cijene su bile prilično visoke, od 196 dolara na gore za noćenje.

Kažnjavanje je zatražio i Zagreb pride:

“Dragi Booking.com, strpljivo čekamo vašu reakciju na ovaj slučaj direktne diskriminacije i homofobije. Hoće li domaćin i njegov hotel na neki način biti kažnjeni?”, pitali su.

Gospić je za Jutarnji list tek kratko objasnio svoju odluku da, unatoč rizicima, te medijskoj hajci i javnoj osudi i poslovnom gubitku, ostane pri tome da ne prima homoseksualce:

”Imam pravo na svoj život i svoje odluke”, rekao je, ne želeći davati dalja objašnjenja.

Izvor: narod.hr

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x