Published On: Sri, srp 28th, 2021

Vlasnici salona ljepote prijete tri godine zatvora nakon što je unakazila lica brojnih pacijenata

Podignuta je optužnica protiv Olgice Markanović, vlasnice beogradskog salona ljepote. Markanović je uhićena početkom lipnja na granici Srbije i Hrvatske nakon prijava da je neovlašteno pružala estetske medicinske usluge prilikom čega je pacijentima izazvala teške tjelesne ozljede.

Markanović je ranije određen istražni zatvor od 30 dana, a isti je produžen za još 30. Okolnosti su ukazivale da će njezin boravak na slobodi utjecati na oštećene pacijente, kao i na svjedoke, piše Blic.

Tužiteljstvo je ispitalo 12 oštećenika i jednog svjedoka. Naloženo je i medicinsko vještačenje tjelesnih ozljeda pacijenata.

Osim Markanović, tereti se i njezina kolegica J.T. Optužnicom se terete da su kazneno djelo počinile od 1. svibnja 2020. do 1. ožujka 2021. u neregistriranom “medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu.

Navodi se da su neovlaštenom i nepravilnom uporabom “plazma-pen” tretmana napravile oštećenja na tretiranim dijelovima lica oštećenih u obliku opeklina drugog i trećeg stupnja te istovremeno koristile lokalnu anesteziju koja može predstavljati rizik za život pacijenta zbog nedostatka edukacije i nepostojana terapije u slučaju alergijske reakcije.

Tužiteljstvo je predložilo da se Markanović osudi na tri godine zatvora te da se za J.T. izreče zatvorska kazna u trajanju od jedne godine. U nastavku postupka ispitat će se preostale žrtve i utvrditi medicinsko vještačenje ozljeda. Nakon toga, donijet će se odluka o kaznenom progonu.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x