Published On: Ned, sij. 6th, 2019

Vlak iskočio iz tračnica na relaciji Doboj – Banja Luka; strojovođa ozlijeđen

Strojovođa putničkog vlaka “Željeznica Republike Srpske” ozlijeđen je kada je uslijed snježnog nanosa i odrona došlo do iskakanja lokomotive i jednih putničkog vagona iz šina na dijelu pruge između staničnih mjesta Šnjegotina i Jošavka, priopćeno je iz “Željeznica Republike Srpske”.

Strojovođa je zadobio ozljede glave i lica i vozilom hitne pomoći prevezen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, gdje je operiran , dok se jedna putnica iz vlaka požalila na nelagodu.

Putnički vlak, koji je prometovao na relaciji Doboj-Banjaluka, naletio je na veliki snježni nanos i odron na pruzi sinoć u 21.11 sati.

Na mjesto događaja  odmah su izišli pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Komisija za izvanredne događaje “Željeznica Republike Srpske”, kao i drugi nadležni.

Sve stručne ekipe “Željeznica Republike Srpske” su na terenu i intenzivno rade na uklanjanju odrona čija je količina preko 50 kubika.

Dok traju radovi na uspostavljanju željezničkog prometa, “Željeznice Republike Srpske” su organizirale prijevoz za sve putnike./HMS/