Published On: Sub, pro 29th, 2018

Vlaisavljević: Skup “Pravda za Davida” pretvoren u morbidni politički miting

Onog trenutka kada su politički nezadovoljnici uvidjeli ili osjetili priliku za svoj politički obračun sa onim političkim partijama koje su u Republici Srpskoj pobjedile na izborima, tada se skup “Pravda za Davida” pretvorio u jedan morbidni politički miting, izjavila je doktor scioloških nauka Sanja Vlaisavljević.

Komentirajući pozive određenih oporbenih  političara da građani na sutrašnje proteste dođu u što većem broju i da zajedno idu “do kraja, pa onda u novi početak”, Vlaisavljevićeva je rekla da činjenica da je miting dogovoren za sutra, dan uoči nove godine, sa porukom da se ide do kraja i za novi početak, zapravo, “ni na koji način ne upućuje da je to više miting koji se odnosi na istinu o stradalom mladiću”.

– Sasvim je razumljiva želja i borba jednog roditelja da sazna uzrok i razloge smrti svog djeteta. Mislim da svi građani u BiH daju pudu podršku roditelju u nastojanju da sazna šta se deogodilo sa njegovim djetetom. Na žalost, građani jesu nezadovoljni i u FBiH i Republici Srpskoj, ali koristiti smrt jednog mladog čovjeka za političke obračune je više nego morbidno, poručila je Vlaisavljevićeva.

Prema njenim riječima, potresno je vidjeti da političari koji nisu pobjedili na prethodnim izborima idu do krajnjih granica ljudske emocionalnosti i ljudske tragedije, kako bi zadovoljili svoje političke ciljeve.

-,Ako je to način na koji oni iskorištavaju građane da bi došli do eventualne promjene političke moći u Republici Srpskoj, onda se njih istinski treba plašiti, kada dođu i ako ikada dođu na mjesto političkih elita koje će vladati Republikom Srpskom ili Federacijom i šire, zaključila je Vlaisavljevićeva.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare