Published On: Pon, stu 16th, 2020

ROGIĆ: SIP-u još nije dostavljena dokumentacija o smrti dr. Pece

Središnjem izbornom povjerenstvu BiH još uvijek nije dostavljena dokumentacija o činjenici smrti dr. Mirsada Pece, SDA-ovog kandidata za načelnika Općine Travnik koji je jučer u tijeku izbornog dana preminuo od posljedica korona virusa, kazao je Vlado Rogić, član Središnjeg izbornog povjerenstva za Dnevnik.ba, komentirajući slučaj smrti SDA-ovog kandidata za načelnika općine Travnik.

Vlado Rogić, član Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, komentirajući slučaj smrti dr. Mirsada Pece, kandidata SDA za načelnika Travnika, kazao je kako SIP-u još uvijek nije dostavljena potrebna dokumentacija o činjenici smrti kandidata.

“Trebamo pričekati da SIP donese. Nadam se da će to biti što prije. Odluka SIP-a ne ovisi samo o meni, nego i o svim drugim članovima SIP-a”, istaknuo je Rogić za Dnevnik.ba.

Središnjem izbornom povjerenstvu BiH , objašnjava Rogić, još uvijek nije dostavljena dokumentacija o činjenici smrti dr. Mirsada Pece, SDA-ovog kandidata za načelnika Općine Travnik koji je jučer u tijeku izbornog dana preminuo od posljedica korona virusa.

“U ovom trenutku ne mogu ništa više reći osim da će se SIP odrediti odlukom, a kakave će ona biti, ne mogu prejudicirati”, kazao je Rogić.

Asim Mekić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA Središnja Bosna, sinoć je kazao kako očekuje ponavljanje izbora u Travniku. Taj je stav iznio i Tahir Lendo, SDA-ov premijer Kantona Središnja Bosna.

“Smatram da je to jedino ispravno rješenje, s obzirom na to da je izborni proces u toku, a jedan od kandidata je umro. Isto bismo zatražili i da je u pitanju kandidat bilo koje političke stranke”, kazao je jučer Mekić.

Preminuli dr. Mirsad Peco sinoć je vodio u utrci za načelnika Travnika s osvojenih nešto više od 10 tisuća glasova, a drugo plasirani je Goran Pejaković, kandidat stranaka okupljenih oko HNS-a BiH.

Goran Pejaković je danas izjavio za Dnevnik.ba kako još uvijek nije umjesno i primjereno davati komentare glede situacije iz poštovanja prema preminulom dr. Peci.

“Nije umjesno i primjereno danas još davati komentare glede cijele situacije iz poštivanja prema preminulom.Očekujemo najmanje isti rezultata kao i prije četiri godine”, kazao je Pejaković.

Sudeći prema rezultima, za dr. Mirsada Pecu, birači SDA, glasovali su i nakon vijesti o smrti.

Vahid Šehići, bivši član SIP-a jučer je istaknuo kako  je logično da pobjeđuje onaj na kandidatskoj listi koji dobije najviše glasova nakon dr. Pece.

“On je jutros preminuo i praktično, ko glasa za njega to je bačen glas. Ali od ovih koji su ostali na kandidatskoj listi, ko dobije najviše glasova pobjeđuje. Ovdje će se bez njega utvrđivati broj glasova za ostale kandidate”, kazao je Vahid Šehić.

G. L. / Dnevnik.ba