Published On: Ned, sij 4th, 2015

Vladika Grigorije: Na Božić ću srcem i dušom biti s narodom Hercegovine

Vladika zahumsko- hercegovački i primorski Grigorije danas je poručio vjernicima da idući u susret Božiću ne zaključavaju srca, već da ih otvore za Boga i budu puni radosti.

Vladika Grigorije je, služeći Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju, istakao da je Božić veliki i spasonosni događaj za svakog živog čovjeka.

“Naš Bog je onaj koji je trpio izgnanstva i uvrede, onaj koji je trpio šamare. Naš Bog je onaj koji je trpio ono što je najstrašnije, ne samo smrt, već i osjećaj da je ostavljen od svih i čak od oca svoga, ali to je bio samo trenutak prelaska provalije od smrti do života”, rekao je vladika Grigorije.

Vladika je naglasio da je nužno da se vjernici pričešćuju da bi u svoja srca primili Boga, da ih dotakne svojom vječnošću i da tako postanu bića ne za smrt već za život, prenosi Srna.

“Neka vas Gospod blagosilja u danima koji dolaze, u danima smirivanja, radosti, danima topline i ljubavi, danima kada se u naša srca smješta Bog”, rekao je vladika Grigorije.

Vladika Grigorije je najavio da će na Badnje večer služiti u Nevesinju, a da će na Božić biti u Sarajevu, poručujući da će srcem i dušom biti s narodom Hercegovine, piše Srna.

Vjernici su tijekom liturgije pristupili svetoj tajni pričesti, nakon čega je vladika mnogobrojnu djecu, na današnji praznik Oci, darovao slatkišima.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare