Published On: Sri, lis 25th, 2017

Vlada prihvatila sve zahtjeve umirovljenika

”Vlada je izašla u susret umirovljenicima, sve naše zahtjeve su usvojili i dali jamstva da idu s tim na parlament”, rekao je Trakić. 

”Vlada Federacije BiH prihvatila je sve zahtjeve umirovljenika”, kazao je nakon pregovora predsjednik Saveza udruženja umirovljenika Zeničko-dobojske županije Mustafa Trakić, koji je bio dio tima umirovljenika za pregovore s predstavnicima Vlade FBiH. ”Vlada je izašla u susret umirovljenicima, sve naše zahtjeve su usvojili i dali jamstva da idu s tim na parlament”, rekao je Trakić.

Poručio je da će čekati do 1. siječnja da bude usvojen novi zakon o mirovinskom i invalidskom osiguranju, što im je prvi zahtjev, a ukoliko to ne bude ispoštovano izaći će na još masovnije prosvjede. ”Pristali smo i na opći bod 14, jer smo izračunali da nas manje bod košta, nego postojeći zakon koji sve više devastira mirovinski sustav”, naglasio je Trakić. Umirovljenici su pregovarali s Federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrom rada i socijalne politike Veskom Drljačom, prenosi bljesak.info

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x