Published On: Čet, stu 3rd, 2016

Vlada će se izjasniti i o Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o igrama

Vlada će se izjasniti i o Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o igrama na sreću
Vlada Federacije BiH će na današnjoj 75. sjednici, koja je počela u Sarajevu, razmatrati nacrte tri zakona.
Prvi je Nacrt zakona o osiguranju, koji uređuje osnivanje, poslovanje, nadzor i prestanak društava za osiguranje i reosiguranje osnovanih u FBiH, kao i podružnica koje nemaju sjedište u FBiH. Donošenje ovog zakona izraz je potrebe za jasnijom regulativom na temelju iskustva u provedbi Zakona o društvima za osiguranje u privatnom osiguranju.
Bit će razmatran i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o doprinosima, čiji je cilj stimuliranje zapošljavanja potrebne stručne radne snage u radno­intenzivnim i niskoakumulativnim djelatnostima koje su pretežno orijentirane na izvoz.
Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o istraživanju i eksploataciji nafte i plina u FBiH predviđa da Federalna vlada, svojim rješenjem, imenuje stručni tim za vođenje pregovora i izradu ugovornog modaliteta, čiji članovi moraju biti stručne osobe iz oblasti geologije, rudarstva, energetike, ekologije, prava i ekonomije.
Danas će se članovi Vlade izjasniti i o više amandmana na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, priopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

AUTOR:Prvi.tv