Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

UŠUTKIVANJE: Galić tražio da se slučaj Aletić do kraja istraži. Cikotićev dio SIPE jučer mu je upao u kuću zbog djela iz vremena DGS-a. Pobjegao im je

Must Read

Policijska akcija pokrenuta temeljem naloga tužiteljstva BiH, a kojom je MUP Republike Srpske uz pomoć kolega iz SIPA-e krenuo u realizaciju uhićenja zbog kaznenih djela organiziranog kriminala, nedopuštenog prometa trošarinskih proizvoda i zloupotrebe položaja i ovlasti te primanja dara, djelomično je kompromitirana.

Naime, za razliku od pomoćnika komandira Jedinice Graničke policije Trebinje Blagoja M. te Ivice B. državljanina BiH i Hrvatske koji su uhićeni tijekom jučerašnjeg dana, uhićenje zahvaljujući pravovaljanoj dojavi je izbjegao Zoran G. zamjenik direktora SIPA-e.

Galića kojeg je obuhvatila istraga, a kako je priopćio glavni tužitelj BiH tužiteljstva Milanko Kajganić, sumnjiči se za niz kaznenih djela od primanja dara i drugih oblika koristi i zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, a koja je činio dok je obavljao funkciju direktora Granične policije BiH.

– Također, postoji osnovana sumnja da je za sada nepoznata osoba iz gore navedenih institucija koje su uključene u istragu, osumnjičenom Zoranu Galiću dostavila informaciju o istrazi i planiranim mjerama i radnjama protiv njega, čime je počinjeno kazneno djelo povrede tajnosti postupka. Stoga će Tužiteljstvo BiH, zajedno sa domaćim institucijama i međunarodnim partnerima, provesti istragu kako bi identificiralo osobu i u skladu sa zakonom procesuiralo – kaže još u svom priopćenju Kajganić.

Bosanski istražitelji su, naime, prikupili informacije da je tijekom jučerašnjih popodnevnih sati Galić ilegalno prešao granicu Bosne i Hercegovine te ušao u Hrvatsku u kojoj se i sada navodno nalazi.

– Istraga u ovom predmetu korupcije visokog nivoa se nastavlja dalje, a provodi se uz direktnu podršku EUROPOL-a – navodi glavni tužitelj BiH tužiteljstva Kajganić.

Vijest je to koja je u sjevernim  medijima susjedne Bosne odjeknula poput bombe, a Avaz je objavio i da se Galić navodno “javio svojim kolegama s posla da se nalazi na bolovanju u Hrvatskoj”.

Vijest o smrti Merzuka Aletića, ključnog svjedoa u slučaju Cikotić, nije odjeknula poput bombe iako je sama po sebi bila bomba. Štoviše zagovaratelji slobode medija poput OHR-a i US ambasadora učinili su sve da ta vijest što prije potone.

A zašto ta vijest ima veze s ovom viješću? Bez namjere da branimo Galićev krimen ako on postoji u ovoj priči, ne možemo se oteti dojmu da je ovaj slučaj aktiviran nakon što je Galić unutar struktura SIPE tražio da se agenti SIPE pred kojima se dogodilo ovo kontroverzno ubojstvo ponovno ispitaju.

Jesu li se nakon tog aktivirale Cikotićeve strukture u samoj SIPI te je ovaj slučaj izvučen iz ladice? Radi se naime o sumnjama na pronevjere i darove koji su datumski daleko stariji od slučaja Aletić.

Podsjećamo Cikotić , koji je optužen za višestruka ubojstva zatočenika sa stadiona Iskra priveden je na sud tek nakon smrti ključnog svjedoka. Njegov glavni zaštitnik ambasador Murphey nakon smrti Aletića  dao je tako mlako i cinično priopćenje kao da je htio reći da “pozdravlja ovu akciju SIPA-e”.

Imena agenata pred kojima “se ubija” i to “naoružan” ključni svjedok Aletić nikada nisu objavljena. Javnost nema pojma dokud je došla istraga, jesu li suspendirani i kako izgledaju njihovi iskazi o “nesretnom samoubojstvu”. Farsa sa suđenjem Cikotiću i Mlaći, u kojoj nema niti jednog svjedoka optužbe jer Hrvati su pobijeni i raskomadani a Aletić “se ubio” se nastavlja.

Dok čekamo odgovor zašto se Galića čisti tek sada, za djela počinjena dok je radio u DGS-u postavljamo pitanje SIPI i njenom direktoru Selmi Cikotiću te zamjeniku Murpheyu:

Zašto jednostavno niste objavili da se Zoran Galić tijekom privođenja pred agentima SIPE ubio?  Ide to vama.

I kako je moguće da vam je pobjegao? I što ćemo sada ako on zna ono što  i vi i mi znarw da on zna? A mediji u Hrvatskoj nisu kao mediji u Murpheyevom kalifatu. I možda objave punu istinu o SIPI.

Ako ih naravno Mate Granić ne zaustavi. A oće Mate. Za pare i moć, znate, oće sve naš zet Mate.

Ako pogledate medije u Hrvatskoj, primjetit ćete da je hrvatski premijer Andrej Granić Planinc prilično revno od očiju hrvatske javnosti skrio vijest o Aletiću. Naročito u slovoslagačnicama Handžar medija. Jer ideja Ante Pavelića o hrvatskom cvijeću do Foče, ne smije stati. To je taj moderni program austrijski demokrstjana u HDZ-u.

The Baffling Case of Merzuk Aletić’s Self-Inflicted Demise

- Advertisement -

60 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

60 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Putin nije kontaktirao Trumpa nakon pokušaja atentata

Kremlj je u ponedjeljak priopćio da ruski predsjednik Vladimir Putin nije kontaktirao Donalda Trumpa nakon pokušaja atentata na američkog...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -