Published On: Sri, sij 30th, 2013

VJEKOSLAV MAX FEDERALNI: Ovaj balavac smatra da morate raditi do 70-e

Lik koji se busao u proustaška hrvatska prsa boreći se protiv povijesnih plagijata u kojma je oblaćen lik i djelo velikog Ante, trošeći proračunske pare kako bi se tom čiki od Bradine popravio imidž u njegovom selu, lik koji je dakle hrvatovao svugdje i na svakom mjestu da bi prvom prilikom uskočio u vagon za preglasavanje Hrvata, što ustašofilima i nije prvi put,  danas je jedna od bošnjačkih perjanica gaženja konstitutinog prava vlastitog naroda , na funkciji nelegalnog ministar u neustavnoj i nelegalnoj Vladi FBIH. Nekada je slinio protiv fenomena Komšić danas je slino u vladi sa tri četri mala Komšića. Zabrinut je za državu, državotvoran postao dečko iako je svojevremeno tvrdio kako je ovakva država tamnica za hrvatski narod. Dugonoge su Sarajke. Noge im u glavu udaraju. A ona pravška, ograničena, postaje pomalo multienićka, pogodna za sve i svakoga. S obzirom na brzinu kojom HSP, lijanovićeva nacionalna podružnica privatne partije, pelješi javne budžete ne treba iznenaditi ako Max Federalni za tjedan dana izjavi kako trebate za mirovinu raditi do 80-e. Ako Jerko odluči dabome…
 
Kao država moramo propagirati što duži rad, jer smo došli u situaciju u kojoj je u FBiH gotovo izjednačen broj osiguranika i umirovljenika. Izjavio je to jučer ministar rada i socijalne politike FBiH Vjekoslav Čamber predstavljajući na sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća FBiH prijedlog strategije reforme mirovniskog sustava.
Strategija koju je sačinilo njegovo ministarstvo u suradnji sa stručnjacima predviđa podizanje dobne granice za odlazak u mirovinu sa 65 na 70 godina.
“Imao sam prijedloge od kolega ministara iz Vlade da dobna granica za umirovljenje bude 67 godina te da se taj prag pomiče svaki mjesec narednih deset godina. Doveli smo se u situaciju kada, jednostavno, moramo djelovati. Jedan od prvih koraka bit će potpuno ukidanje prijevremenog umirovljenja” kazao je Čamber.
Direktor Federalnog zavoda MIO Zijad Krnjić izjavio je kako nije za radikalna rješenja, ali jeste za promjenu načina izračunavanja mirovina. Krnjić nije zato da se s međugeneracijskog sustava prijeđe na kapitalizirajući, kao što je slučaju u zapadnoeuropskim zemljama, ali se složio s prijedlogom o ukidanju prava na prijevremenu penziju.
Diskusiju na jučerašnjoj sjednici izazvao je i Prednacrt zakona o unutarnjem platnom prometu FBiH, koji predviđa bolje ubiranje prihoda i potraživanja. Ministar financija Ante Krajina izjavio je kako se ovim zakonom unapređuje postupak prisilne naplate dugova, i to blokadom sredstava dužnika sve do konačnog izmirenja duga.
“Zakon predviđa da pravni subjekti izmirenje dugova vrše preko jednog računa. Zabranjuju se sva druga plaćanja i otvaranje novih računa dok se ne izmiri dug prema državi” precizirao je Krajina.
(Dnevnik.ba)