Published On: Pon, ruj 29th, 2014

VITEŠKI GOSPODARSTVENICI: Nudimo 50.000 KM za informaciju o slučaju Kafadar

Udruga poslodavaca Vitez koja je u dosadašnjem periodu pružala maksimalnu moralnu i svaku drugu potporu obitelji Kafadar, nakon što je 27. svibnja 2014. godine mučki i na brutalan način ubijen njihov član, Jozo Kafadar, od strane još uvijek nepoznatog počinitelja, odlučila se na još jedan vid potpore.
Naime, uvažavajući i podupirući sve napore koje poduzimaju policijske agencije provodeći opsežnu kriminalističku istragu s ciljem otkrivanja počinitelja ovog zločina, Udruga poslodavaca Vitez potvrdila je za portal vitez.info da se nudi nagrada od 50.000 KM za informaciju koja će rezultirati ili doprinijeti razrješenju ovog teškog kaznenog djela.

Pozivaju se sve osobe koje imaju korisne informacije o ovom kaznenom djelu da se jave na telefonski broj 061 405 402.

Identitet dostavljača informacije bit će apsolutno zaštićen.

 

 

Likvidirani poduzetnik preklinjao je ubojicu za život: ‘Molim te, nemoj me ubiti!’

Poznati poduzetnik iz srednje Bosne, Jozo Kafadar (69), ubijen je za vrijeme odmora na obiteljskom imanju, potvrdio je Dnevnom Avazu njegov sin Drago.

– Bio sam na putu , a zbog posla sam se zadržao u Vitezu kada me je nazvala policija. Otac je imao običaj odmarati se na imanju u Šušnju jašući konja. Ne znam s koliko je hitaca ispaljeno i na koji je način ubijen, ali su mi rekli da je ubijen za vrijeme jahanja konja te da su mještani primijetili kako leži. Oni su kontaktirali policiju, a ona nas – rekao je Drago Kafadar za Dnevni Avaz.

Kako iste novine doznaju, policija još uvijek nema konkretnih tragova niti osumnjičenog za ovo šokantno ubojstvo.

FOTO: Srećko Stipović / CROPIX

Mještani su ispričali kako nisu primijetili ništa neobično, te su naglasili kako je pokojnik bio u dobrim odnosima sa svima.

Prema prvim naznakama ubojstvo bi se moglo povezati s pokušajem pljačke, ali nije objavljeno je li obitelj primala prijetnje.

FOTO: Srećko Stipović / CROPIX

Dnevni Avaz je doznao iz policijskih izvora kako je nekoliko osoba iz Šušnja dovedeno u policijsku stanicu u Zenici, ali nije poznato u kojem su kontekstu tamo došle. Za sada još nitko nije uhićen.

 

Inače, Jozo Kadafar je sa svoja tri sina, DragomVlatkom i Antom, živio u Šušnju do početka rata, a od tamo su izbjegli u Vitez gdje su osnovali tvrtku ‘Ovnak’, kojoj su ime dali po rodnom kraju.

 

Mještani: ‘Cijelu noć nismo spavali, bojimo se novih ubojstava’

U mjestu Šušanj u blizini Zenice i dalje traje očevid na mjestu ubojstva vlasnika Ovnaka Joze Kafadara. Očevid obavljaju pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Pristup tom mjestu je zabranjen. Dežurni kantonalni tužilac Branislav Tomaš potvrdio je za Klix.ba da će obdukcija tijela biti obavljena danas u 13 sati.

Mještani ovog zaseoka ističu kako su imali besanu noć, strahujući od novih zločina.

Riječ je o selu u kojem žive većinom povratnici hrvatske nacionalnosti. U razgovoru s Ivanom Markovićem novinari portala Klix.ba saznali su da su mještani Šušnja često izloženi napadima raznih vrsta od osoba koje posjećuju to mjesto.

“Sinoć nismo uopće spavali. Došli smo iz policije iza 12 sati, davali smo izjavu i ono što znamo je da je Jozo bio dobar čovjek i biznismen. Ne vjerujem da je imao s nekim problema”, rekao je Marković.

Prema riječima njegovih susjeda, prije nego je ubijen sa četiri hica čulo se kako Kafadar nekome govori: “Nemoj me ubiti, molim te”.

Marković je dodao da je to kap koja je prelila čašu i da mnogi mještani od sinoć razmišljaju o iseljenju i prodaji kuće.

“Sada, kada bi mi netko ponudio novac za ovu kuću, otišao bih odmah jer se bojim. Ubiti u po’ bijela dana, to nigdje nije normalno i to je kap koja je prelila čašu. Došao sam ovdje iz Busovače gdje sam imao kuću, odlučio sam se vratiti u svoje selo. Sada razmišljam o povratku u Busovaču”, kazao je Marković.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare