Published On: Wed, Oct 28th, 2015

VISOKI ZAŠTITNIK VELIKIH NACIONALIZAMA: Inzko u Londonu opravdavao svoju misiju, a svoj posao označio kao uspješan


Dvadeset godina nakon potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, BiH može biti zemlja u kojoj se vrijedan rad pristojno plaća, gdje građani mogu podizati svoju djecu u sigurnosti i s dostojanstvom – rekao je danas visoki predstavnik Valentin Inzko, ali do toga će doći samo ako građani uzmu politički proces u svoje ruke.

Ovo nije rekao bilo tko, nego Valentin Inzko, koji je prije pet godina, oduzeo proces iz ruku građana BIH, te im na vlast nametnuo Jerku Lijanovića Ivankovića SDP i HSP , vladu koja je umjesto tog da brine kako se vrijedan rad pristojno plaća omogućila pljačku istih tih građana BIH o kojima demagogiju po Londonu prosipa Inzko. Sigurnosna situacija u BIH od tada znatno je unazađena a destrukcija  međunacionalnih odnosa i same FBIH narušeni su. Inzko zbog tog poteza nije podnio ostavku. Njegov rad se naime u BIH pristojno plaća. On je jedini pristojno plaćen građanin BIH. Ispričavamo se, njegov nerad, pervezno je plaćen. A njegov lik i djelo, dokaz su zapadnjačkog potcjenjivanja građana BIH koje se nije promijenilo još od Austrougara.. Inzko je dokaz da nas i danas smatraju nižom rasom.

Lijanovićev menadžer je održao govor na seminaru o Daytonskom sporazumu, u organizaciji Gradskog univerziteta u Londonu.

Inzko (NSRZB)  je rekao da je napredak apsolutno moguć.

– To smo vidjeli tijekom proteklih mjeseci kad su vlasti usvojile Reformski program, koji je rađen u suradnji s Europskom unijom. To je socijalno – ekonomski plan, koji ima istinsku šansu da poboljša život bh. građana. Program je podržala i međunarodna zajednica, koja će pružiti praktičnu pomoć ukoliko se to od nje bude tražilo. Ako se usvoji i implementira, Reformski program će otvoriti nove mogućnosti za zemlju u cjelini i njene građane – naglasio je Inzko.

Tijekom dvodnevne posjete Londonu, visoki predstavnik je razgovarao s visokim dužnosnicima Velike Britanije, uključujući i državnog ministra za europska pitanja Davida Lidingtona, priopćeno je iz OHR-a.

Visoki predstavnik je istakao da su on i Vijeće za provedbu mira potpuno opredijeljeni da osiguraju poštivanje Daytonskog sporazuma, čiji su centralni dio suverenitet i teritorijalni integritet BiH. Osporavanje Daytonskog sporazuma znači osporavanje okvira koji je održao mir tijekom proteklih 20 godina, navedeno je.

Na sastanku je bilo govora i o najnovijem otrkiću o štetnosti pojedinih mesnih proizvoda za zdravlje. Inzko je rekao kako je njemu Đačka skroz ok.

poskok.info