Published On: Pet, stu 10th, 2017

Višestruka uhićenja u BiH zbog dojava rezultata utakmica

Policijski službenici Policijske Uprave Foča su pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Trebinje, 10.11.2017.godine nastavili aktivnosti u sklopu operativne akcije kodnog naziva ”Dojave”. Na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Foči izvršen je pretres na 12 lokacija i to 11 na području općine Foča i jedan pretres na području Bosansko-podrinjskog kantona u Foči, te je uhićeno 11 osoba, za koja postoje osnova sumnje da su počinili kaznena djela Prevare i Pranje novca.

Prilikom pretresa privremeno su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku i koji će biti predmet vještačenja. Uhićene osobe nalaze se u prostorijama Policijske uprave Foča nad kojim se vrši kriminalistička obrada. Broj oštećenih ovim kaznenim djelima je preko 1.300 osoba koja se nalaze na prostoru bivše Jugoslavije i zemalja Zapadne Europe, a protupravna imovinska korist koju su dvanaest osumnjičenih osoba pribavili izvršenjem navedenih kaznenih djela iznosi oko 800.000,00 konvertibilnih maraka.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokazivanju kaznenih djela Prevare i Pranja novca, kao i otkrivanju ostalih izvršioca i oštećenih osoba ovim kaznenim djelima, prenosi N1. Akcija Dojave je počela u lipnju ove godine kada je izvršen pretres na 16 lokacija, a slobode je lišeno 17 osoba kojima se na teret stavljaju kaznena djela iznude i prevare.

Uhićeni su se sumnjičili da su oštetili više od 300 osoba na prostoru bivše Jugoslavije i u zemljama Zapadne Europe, a šteta koju su prouzrokovali broji se u milijunima KM. Neslužbeno, uhićene osobe su putem društvenih mreža vršili prevare u vidu dojava rezultata sportskih susreta te iznuđivali novac.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x