Published On: Sri, lip 9th, 2021
#3rd |

Višemilijunska ulaganja u infrastrukturne projekte u Husinu, Parselu i Srednjoj Lipnici

Izgradnja kružnog toga na magistralnoj cesti M18 u naselju Husinu, grad Tuzla riješila je jednu od najvećih „crnih točaka“ i tako značajno poboljšala sigurnost u prometu, kao i sigurnost pješaka posebice djece. Izaslanstvo HDZ BiH kojeg su činili predsjednik FBiH Marinko Čavara, zamjenik ministra obrane Mijo Krešić, ministar prostornog uređenja u Vladi FBiH Josip Martić i predsjednik ŽO HDZ BiH Soli obišli su završne radove i cjelokupan kompleks koji je renoviran, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Vlada FBiH i JP Ceste FBiH izdvojile su više od milijun maraka za ovaj projekt na čijoj realizaciji su inzistirali i sami mještani zadnjih desetak godina.

„Veliki je značaj izgradnje kružnog toka i to najbolje znaju oni koji svakodnevno koriste ovu dionicu. Pored toga sigurnost pješaka je sada neuporedivo bolja u odnosu kako je to ranije bilo. Izvršena je i rekonstrukcija cjekupnog kompleksa u čijem sastavu je i malonogometno igralište. Nakon svega možemo izraziti samo riječi zahvale Vladi FBIH i JP Ceste FBiH na čelu s Ljubom Pravdićem za uloženi napor kako bi se cjelokupan projekt okončao budući da je bilo određenih poteškoća koje su pratile izgradnju“ kazao je Danijel Nikolić, predsjednik ŽO HDZ BiH Soli.

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić tijekom posjete obišao je naselja Parselo u kojem je realiziran projekt sanacije štete od posljedica klizišta. U protekle tri godine preko milijun KM je uloženo u projekte na području Tuzlanske županije putem javnih poziva koje ministarstvo prostornog uređenja objavljuje.

„Raduje me svaki projekt koji se realizira, a koji je na dobrobit stanovništva i zbog toga je važna suradnja s loklanim zajednicama. U Parselu je doista puno toga urađeno i više institucija sa različitih razina je bilo uključeno da se oko 2,5 kilometara lokalne ceste sanira i danas su uvjeti života puno kvalitetniji“ istaknuo je Josip Martić, ministar prostornog uređenja FBiH.

Tijekom posjete, izaslanstvo je posjetilo i Srednju Lipnicu gdje je potpisan Ugovor temeljem kojeg će se i u ovoj Mjesnoj zajednici izvršiti rekonstrukcija loklane ceste oštećene 2014. godine nakon poplava i klizišta.

„Sa 100.000 KM Ministarstvo prostornog uređenja će sufinancirati rekonstrukciju ceste i zajedno sa Gradom Tuzla ukupno ulaganje bi trebalo iznositi oko 165.000 KM. Doista je puno oštećenja na području Tuzlanske županije od posljedica klizišta i poplava i nastojat ćemo i u narednom razdoblju osigurati značajnija sredstva za njihovu sanaciju“, dodao je Martić.

Mještani Par Sela i Srednje Lipnice izrazili su zahvalnost ministru Martiću za podršku, budući da se dugo čekalo na sanaciju putne infrastrukturete. Istaknuli da je potpora viših razina vlasti itekako značajna./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x