Published On: Pet, stu 28th, 2014

BEZ IMALO SRAMA Milijarder Papi: Nema donacija zbog podrške siromašnima

Američki milijarder Kenneth Langone, osnivač lanca prodavnica “Home Depot” upozorio je papu Franju u intervjuu za CNBC da bi bogataši mogli da prestanu da daju donacije Katoličkoj Ccrkvi ako njen poglavar nastavi kritizirati kapitalizam i nejednakost u prihodima.
– Nema više donacija ukoliko nastavite kritizirati kapitalizam i podržavati siromašne, poručio je milijarder Papi.
Langone, koji je sebe opisao kao posvećenog katolika koji se moli svako jutro, je istakao da se dobrostojeći ljudi poput njega osjećaju izopćeni dok Papa podržava siromašne, prenio je Egzaminer.
On je Papine navode o „kulturi prosperiteta“ nazvao „isključivim izjavama, koje mogu neke od bogataša učiniti nesposobnima da  se suosjećaju sa siromašnima“.
Langone, glavni donator Republikanske partije, trenutno surađuje sa kardinalom Timothyjem Dolanom, arhiepiskopom New Yorka, kako bi sakupili 180 milijuna dolara za restauraciju katedrale Svetog Patricka.
Milijarder je kardinalu Dolanu rekao da ima bogatog donatora koji bi mogao dati milijune za katedralu, ali da je ovaj zabrinut zbog Papinih „isključivih“ izjava.
– Rekao sam kardinalu: “Vaša svetosti, ovo je još jedan problem sa kojim se, nadam se, nećemo morati suočiti. Treba te biti oprezni s generalizacijom. Bogataši u jednoj zemlji ne ponašaju se isto kao bogataši u nekoj drugoj zemlji” – rekao je Langone.
Kardinal Dolan je, u međuvremenu, izjavio za CNBC da je Langonu rekao da je zabrinutost neimenovanog donatora posljedica „nerazumijevanja poruke“ pape Franje.
fokus.ba
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare