Published On: Sri, stu 24th, 2021

Više od 1,2 milijuna ljudi rezerviralo je Cybertruck

Od legendarnog predstavljanja Cybertrucka tijekom čije su demonstracije “neuništivih” prozora razbijena dva prozora prošlo je oko dvije godine, a Muskovo kontroverzno vozilo i dalje nije u prodaji.

No kada prodaja jednom krene, u Tesli mogu očekivati veliki broj narudžbi, tako barem sugerira broj rezervacija.

Naravno, rezervacija ne znači da će netko i kupiti vozilo, no za očekivati je da će se mnogi koji stoje u virtualnom redu za ovaj pickup, vjerojatno odlučiti na kupovinu. A taj broj osoba, odnosno rezervacija iznosi čak 1,2 milijuna, pri čemu je vrijednost rezerviranih vozila, izračunali su na stranici Electrek, čak oko 80 milijardi dolara.

Da će Cybertruck biti veliki hit moglo se naslutiti već tjedan dana nakon predstavljanja kada je broj rezervacija dosegao 250 tisuća komada te je potražnja za rezervacijama i dalje velika, javlja Zimo.

Po prvotnim planovima, proizvodnja Cybertrucka već je trebala početi, no čini se kako će prvi modeli s proizvodnih traka sići krajem sljedeće godine.

Zanimljivo, Tesla je nedavno sa svojih stranica izbacila informacije o specifikacijama i cijeni Cybertrucka. Prema tim ranijim informacijama cijena se kretala između 40 i 70 tisuća dolara te ćemo tek prilikom početka prodaje vidjeti je li Musk što promijenio oko cijena, odnosno hoće li modeli poskupjeti.

Situacija na tržištu električnih pickupova bit će bitno drukčija kada krene prodaja Cybertrucka u odnosu na vrijeme kada je Musk predstavio ovo vozilo jer bi se do tada na tržištu trebala prodavati tri velika konkurenta Cybertrucku – Rivianov R1T, GM-ov Hummer EV te Fordov F-150 Lightning.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Chara
Chara
8 mjeseci prije

Ne kakite. Nisam zainteresovan. Ni da čitam…