Published On: Thu, Jul 4th, 2013

Više od 10.000 Mostaraca i gostiju pjevat će s Balaševićem pod Bijelim Brijegom

Pripreme za koncert Đorđa Balaševića i njegove “Panonske mornarice” u Mostaru na stadionu pod Bijelim brijegom u punom su jeku.

Pozornica je već postavljena, večeras je održana tonska proba, a u prilog svemu ide i meteorološka prognoza, prema kojoj nas očekuje vedro vrijeme.

Đorđe je u Mostar stigao večeras, a u grad na Neretvi vratio se nakon 8 godina, i to s koncertom “Osmeh se vratio u Mostar”, što je razveselilo mnoge obožavatelje.

Zanimljivo je kako će veliki broj obožavatelja, osim iz Mostara i susjednih općina u Hercegovini, doći iz Crne Gore, Republike Hrvatske,

Slovenije, Srbije…

U izjavi za RDV Balašević je rekao da je Mostar za njega prošli put bio veliko iznenađenje, jedno od najljepših iznenađenja u karijeri.

”Mostar je jedini grad od onih bivših geografskih pojmova koje smo nazivali Jugom u kojem nisam bio, jedini grad za kojim sam čeznuo. To je za mene bio jedan emotivni događaj, i baš se radujem jer sam u Mostaru ponovno.

Tu nije bilo dvorane, pa je zbog toga Mostar tako dugo bio bez mog koncerta, jer bi organizatori morali izmišljati pozornicu, improvizirati…

Publika je ta koja je najvažnija, oni određuju frenkvenciju na kojoj se nađemo i koja mene nosi, kao i emocije koje dijelimo čitavo vrijeme. Odsvirat ćemo sve i stare i nove pjesme, i to bude sve skupa nekih tri do tri i pol sata, što je prava mjera za sve”, rekao je Balašević.

Balašević je novi album pod nazivom “Osmeh se vratio u grad” objavio prošle godine, a u kolovozu 2012. Opatija je bila prva postaja njegove nove turneje. Uoči turneje, istoimenu pjesmu je objavio na internetu i, naravno – oduševio.

Organizator najavljuje po prvi put postavljanje mehaničkih zapreka – tripoda, kojima će se regulirati ulazak posjetitelja.

Mole se posjetitelji da na koncert ne unose videokamere i fotoaparate te ostala tehnička pomagala za snimanje videozapisa.

Kapije za ulaz na stadion bit će otvorene od 18 sati.

Bljesak.info l Poskok.info