Published On: Pet, svi. 31st, 2019

VIJESTI IZ EU: Je li to stvarno netko izrezao rupu na zgradi u Splitu kako bi imao ljepši pogled s balkona?

Korisnik Twittera pod jednostavnim nadimkom D, objavio je pomalo neobičnu fotografiju zgrade iz Vukovarske ulice u Splitu. Naime, uvjeren je, kao i gomila ljudi na društvenim mrežama gdje se slika masovno dijeli, da je jedan od stanara na šestom katu zgrade izrezao dio nosećeg zida svojeg balkona. Pretpostavka je da je stanar naprosto poželio malo bolji pogled nego što ga imaju njegovi susjedi, čiji su balkoni ograđeni sa zidovima s tri strane.

Kako nam kaže gospodin koji je snimio fotografiju, prilično je nemoguće ne ugledati rupu u zidu, pogotovo ako ste u automobilu na križanju ispod zgrade i čekate da vam se upali zeleno svijetlo. Međutim, ova rupa nije baš nova, a čini se da bi tamo još dugo mogla i ostati.

MOŽE LI BITI DIO ORIGINALNOG PROJEKTA?

Naime, kad smo vidjeli fotografiju otišli smo na Google karte i uključili opciju Street View, kako bismo probali skužiti koliko dugo rupa postoji. I čini se da je tamo najmanje osam godina.

Naime, Googleov automobil je po Vukovarskoj ulici prošao još 2011., a na slici iz tog perioda jasno se vidi da je rupa u balkonu već tada bila postojana. Naravno, postoji mogućnost da je rupa dio originalnog projekta zgrade, no ako jest – dosta je neobična.

Rupa je u balkonu, čini se, barem od 2011. godine Screenshot
Dijelovi armature odradili su svoj posao gotovo desetak godina Screenshot/Google Maps