Published On: Pet, tra 28th, 2017

VIJEST KOJU N1 NE SMIJE OBJAVITI Bivši izraelski ministar obrane: “ISIL nam se ispričao zbog greške u napadu na Golan”

Bivši izraelski ministar obrane Moshe Yaalon je rekao da je primio ispriku od strane terorista Islamske države zbog krivnje što su pogriješili i napali položaje Izraela na Golanskoj visoravni.

U intervjuu od prošle subote za izraelsku televiziju “Chanel10”, Moshe Yaalon, bivši izraelski ministar obrane, potvrdio je da je ISIL napao izraelsku vojsku na okupiranom dijelu Golanske visoravni, a ne sirijske provladine milicije, zbog čega je izraelska vojska provela dva zračna udara u sirijskoj pokrajini Quneitra.

Međutim, dodao je kako su teroristi tvrdili da je sve bila pogreška i da napad nije bio usmjeren na izraelske položaje, a zatim se ISIL odmah ispričao, naglasio je Yaalon.

Obzirom na ove okolnosti, iako nije znao reći točan datum napada, Yaalon se okomio na aktualnog ministra obrane Avigdora Liebermana “zbog nepotrebnih napada na položaje sirijske vojske”.

Na pitanje: “Ima li Izrael izravne kontakte s Islamskom državom?”, bivši ministar obrane židovske države Moshe Yaalon nije htio odgovoriti.

Komentari nekih čitatelja:

Slika zaslona 2017-04-28 u 12.26.07