Srijeda, 17 srpnja, 2024

VIJEĆE MINISTARA: Pri ulasku u BiH stranac treba raspolagati sa 150,00 KM po danu boravka

Must Read


Vijeće ministara BiH usvojilo je na današnjoj sjednici Informaciju o „Paketu proširenja 2016“ i zadužilo Direkciju za europske integracije Vijeća ministara BiH da, u suradnji s nadležnim institucijama u BiH, razradi mjere za provedbu prioriteta iz Izvješća za Bosnu i Hercegovinu za 2016. godinu i izradi Akcijski plan za njihovu provedbu.
Direkcija za europske integracije pripremit će obrazac Akcijskog plana za provedbu prioriteta iznesenih u Izvješću o Bosni i Hercegovini za 2016. godinu.
Akcijski plan će sadržavati mjere za realizaciju 76 prioriteta iz više oblasti u cilju nastavka reformi i daljnjeg napretka BiH, nakon što je Europska komisija u izvjeću za 2016. godinu ocijenila da BiH ispunjava prioritete u vezi s reformama, a posebno one koji proizlaze iz Reformske agende.
Ulazak stranaca
Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o najmanjem iznosu sredstava potrebnom za izdržavanje stranca za vrijeme namjeravanog boravka u Bosni i Hercegovini, u skladu sa Zakonom o strancima. Odlukom je definirano da stranac prilikom ulaska u BiH u 2017. godini mora raspolagati sa 150,00 KM ili protuvrijednosti u stranoj konvertibilnoj valuti za svaki dan namjeravanog boravka u BiH.
Odobreno 190.000,00 KM
Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o odobravanju 190.000,00 KM iz tekuće rezerve proračuna institucija i međunarodnih obveza BiH za 2016. godinu Tužiteljstvu BiH za financiranje troškova nastalih u procesu ekshumacija koje se provode u cijeloj Bosni i Hercegovini.
Izgradnja graničnih prijelaza
Vijeće ministara BiH, na prijedlog Uprave za neizravno oporezivanje BiH, donijelo je Odluku o izmjenama Odluke o odobravanju Projekta nabavke i izgradnje za regionalne centre i Središnji ured UNO BiH i izgradnje i rekonstrukcije graničnih prijelaza.
Donošenjem ove odluke vrši se prealokacija neutrošenih sredstava za izgradnju regionalnih centara Tuzla i Sarajevo u iznosu oko milijun konvertibilnih maraka za izgradnju GP Ivanjica, tako da neće biti novih izdvajanja u proračunu.  Na graničnom prijelazu Ivanjica, koji je predviđen za promet roba koje podliježu fito-sanitarnoj inspekciji, planirano je povećanje kontrolnih kabina za četiri s pratećim instalacijama. Također će na zahtjev inspekcijskih službi biti povećana i površina objekta za inspekcijske službe, a ovo novo projektno rješenje je dovelo do povećanja troškova izgradnje ovog graničnog prijelaza, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -