Published On: Thu, Aug 17th, 2017

VIDIO SVOG NASLJEDNIKA Vučić dječaku iz Afganistana ponudio državljanstvo Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio je državljanstvo porodici 10-godišnjeg Farhada Nurija izbeglice iz Afganistana, koji je prodajom svojih crteža sudjelovao u prikupljanju novca za liječenje sedmogodišnjeg dječaka iz Srbije, i obećao posao ocu obitelji, kako bi mogli ostati u Srbiji.

Vučić je kazao da mu je želja zadržati „slikarski, ali i ljudski talenat” Fahrada Nurija i njegove obitelji, prenosi Tanjug.

Vučić je malom Farhadu ponudio stipendiju, da bi mogao nastaviti slikati, a njegovom ocu posao, te državljanstvo za sve.

Farhad Nuri, koji s roditeljima i braćom privremeno boravi u Centru za izbjeglice u Krnjači, kazao je da bi želio ostati u Srbiji, iako je obitelj namjeravala otići u Švicarsku.

„Moje je ponuditi vam da budete građani Srbije. Mi bismo bili počašćeni ako bi vi to prihvatili”, rekao je Vučić.

„Znam koliko ste dugo putovali da biste došli do Srbije, s koliko problema ste se suočavali i da je vaša konačna želja odlazak u Švicarsku. Hoću vam ponuditi, a imate vremena, pošto planirate u siječnju ići u Švicarsku, da ostanete u Srbiji. Srbija nije bogata kao Švicarska, ali molim vas da obiđete Beograd i bolje ga upoznate, te vidite koliko je ovo lijep grad. Ako se odlučite ostati u Srbiji mi bismo vam dali državljanstvo odmah”, kazao je Vučić prilikom prijama obitelji Nuri u uredu predsjednika Republike.

Ukazao je da Srbiji nedostaju gipsarski moleri, te dodao da je siguran da će otac dobiti posao, od kojeg će obitelj moći pristojno i lijepo živjeti u Srbiji.

Dodao je da ima više tvrtki koje su zainteresirane zaposliti Farhadovog oca, jer im nedostaju majstori njegovog profila i zanata.

Farhadu je poručio da sa svojim talentima, a naveo je da je za samo deset mjeseci naučio odlično govoriti engleski, može biti i predsjednik Srbije, ako to nekada bude želio.

– Ja sam peti predsednik Republike Srbije, ti bi mogao biti 10. ili 11. Stvarno mislim da bi mogao biti predsjednik, samo da radiš vrijedno. Imaš sva prava biti predsjednik Srbije, poručio mu je Vučić.

Inače, Farhad Nuri, dječak iz Afganistana koji je zbog izuzetnog talenta dobio nadimak Mali Piccaso, odlučio je prije nekoliko dana izložiti radove nastale u izbegličkom kampu u Krnjači, gdje je smješten s obitelji i tako pomoći u liječenju malog Beograđanina Nemanje Damčevića, kome je potrebno 100.000 eura za terapiju nakon ozbiljne operacije./HMS/