Published On: Sri, pro 19th, 2018

VIDEO | Zastupnica zatražila pauzu jer je gladna

Zastupnica Demokratske fronte (DF) u Skupštini Kantona Sarajevo Bibija Kerla zatražila je od predsjedavajućeg Elmedina Konakovića da napravi pauzu na sjednici kantonalnog tijela zakonodavne vlasti kako bi mogla da ruča.

“Tražim pauzu s obzirom na to da su porasli apetiti. Ja sam gladna, a vjerujte, ne bih da dolazi hitna po mene. Ako je ikako moguće pauza za ručak”, zavapila je Kerla u tijeku sjednice Skupštine Kantona Sarajevo.

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković nije imao razumijevanja prema vapaju zastupnice Kerle kojoj je poručio da bi pauzu trebalo dati nakon što se završi dio sjednice za postavljanje pitanja.

Dok je Konaković naglas pokušavao naći vrijeme da zadovolji njen apetit, Kerla je uzviknula: “Dajte da idemo ba ručati”.

Predsjedavajući Skupštine KS rekao je Kerli da u skladu s Poslovnikom o radu Skupštine KS može uzeti 30 minuta pauze, ali da misli kako neće uspjeti u tom razdoblju jesti.

Kerla je na kraju kazala kako će postavljanje pitanja trajati tri sata i da ona traži da pauza bude kako bi mogla jesti, s čim se složio i Konaković.


Kopirati

Prikaži komentare

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih,
kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare