Published On: Sub, lis 15th, 2016

VIDEO VUČIĆ VIKAO NA GRADONAČELNIKA NIŠA: Nemojte bre da lažete građane


-Dat ćemo Nišu sve iz Beograda, prebacit ćemo da imate. Koga izdržavate, koga izdržavate pa imate deficit od 50 milijuna eura? Netko je pisao da prihoda ima, a prihoda nema, pisao je da će trošiti nešto što nema – vikao je Vučić u razgovoru s gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem, šetajući od Časničkog doma do Gradske kuće gdje je održana konferencija za novinare, što su zabilježile i kamere, prenosi HMS.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare izjavio je da je najveći problem Niša ogroman deficit u proračunu koji nema cijela Republika zajedno. Vučić je najavio da će Vlada Srbije pomoći Nišu, da će mnogo ulagati u grad, ali da gradski čelnici moraju ozbiljno kreirati proračun.

–  Za mene su ovakve stvari nevjerovatne, ovoliki deficit u proračunu. Zamolio sam Darka Bulatovića da Niš na ozbiljniji način  pristupi problemima i da se ne dodvorava građanima, već da na ozbiljan način kreira proračun i kaže što ima, a što nema. Kako su oni do sada pravili proračun  u proteklih 25 do 30 godina,  tako što kažu imat ćemo prihode kojih ustvari nema. Prihodi precijenjeni za 46 posto i onda stvore sebi nemoguće rashode pa se stvori deficit u blaagajni od 50 milijuna eura – rekao je Vučić, prenose srbijanski mediji.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović uvažio je Vučićeve kritike i obećao da će novi nacrt proračuna biti bolji.
– Danas smo razgovarali o budućnosti i razvoju grada,  o standardu, radnim mjestima i o javnim financijama. Danas je premijer Vučić kritizirao kako se proračun kreirao do sada, naravno da ćemo to da prihvatimo jer razlika između stvarnog i projiciranog proračuna je 47 odsto, više od onoga što stvarno imamo. Nadamo se da ćemo uraditi ono što je najbolje za naš grad – rekao je Bulatović./HMS/