Published On: Sub, ožu. 31st, 2018

VIDEO/ TRUMP: Povlačimo vojsku iz Sirije, neka se drugi brinu za to

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da će se američke snage vrlo brzo povući iz Sirije, čime je iznenadio Pentagon i State Department.

U govoru o troškovima za infrastrukturu u Ohiu Trump je izjavio: “Usput, totalno prebijamo ISIS. Izlazimo iz Sirije vrlo brzo. Neka se drugi ljudi sada pobrinu za to”.

Oko 2000 američkih vojnika borilo se u Siriji protiv ISIS-a uz savez Sirijskih demokratskih snaga (SDF). Američki ministar obrane Jim Mattis i državni tajnik Rex Tillerson nekoliko su puta ponovili da će snage ostati u Siriji kako bi spriječile stvaranje novih terorističkih skupina.

Trumpova izjava iznenadila je i Pentagon i State Department. Glasnogovornik Pentagona rekao je novinarima da sva pitanja upute Bijeloj kući, a glasnogovornica State Departmenta Heather Nauert izjavila je da nema saznanja o novim odlukama.

Sirijski opservatorij za ljudska prava objavio je da pobunjenici i civili masovno napuštaju područje istočne Gute sedmi dan zaredom. To područje sada je skoro potpuno pod kontrolom sirijskog režima./HMS/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer