Published On: Čet, pro 18th, 2014

VIDEO: ‘TI SI PROKLETI NACIST!’ Snimljeno brutalno iživljavanje nad starcem (76), policajac upotrijebio i elektrošoker!

VIDEO: 'TI SI PROKLETI NACIST!' Snimljeno brutalno iživljavanje nad starcem (76), policajac upotrijebio i elektrošoker!

 VICTORIA Razlika između hrvatskih i američkih policajaca? Ako te kod nas zaustave zbog manjeg prometnog prekršaja, u najgorem slučaju platit ćeš kaznu dok u Americi možeš završiti u bolnici, izubijan i uzdrman električnim udarom nanijetim elektrošokerom, bez obzira na godine.

U to se prošli četvrtak uvjerio 76-godišnji Pete Vasquez iz Victorije u Texasu. Naime, njega je pred trgovinom polovnim automobilima, u kojoj Vasquez honorarno radi, zaustavio policajac Nathaniel Robinson (23), piše Victoria Advocate.

Vasquez je zaustavljen zbog istekle naljepnice tehničkog pregleda. No, automobil kojim je starac upravljao imao je probne tablice i, prema američkom zakonu, takvo vozilo ne mora imati obavljen tehnički pregled, baš kao i kod nas.

Vasquez je pokušao policajcu objasniti u čemu griješi, ali ovaj ga nije slušao. Verbalni sukob ubrzo je prerastao u fizički, a mladi Robinson je srušio starca na tlo, pogodio ga strujnim udarom iz tasera i uhapsio. Sve je ovo snimala kamera instalirana u policijskom automobilu.

Cijelom incidentu je svjedočio vlasnik trgovine rabljenim automobilima Larry Urich, na čijem parkiralištu se odvijala drama: ‘Rekao sam policajcu, ‘Kog vraga radiš? Taj gospodin ima 76 godina!’

‘Policajac mi je rekao da odstupim, ali nisam ga poslušao. Rekao sam mu da je prokleti nacistički stormtrooper.’

Urich je slijedio policajca do bolnice i čekao da Vasqueza otpuste nakon pregleda.

‘Trebao je zvati kola hitne pomoći. Nije ga trebao s lisicima voziti u hitnu, pogotovo zato što Pete nije ništa skrivio.’

23-godišnji policajac dan nakon incidenta je suspendiran dok se ne provede istraga, a građani Victorije opravdano očekuju da će dobiti otkaz.

‘Ponašao se kao pitbul’, opisuje Pete Vasquez. ‘Na trenutak sam pomislio da će izvaditi pištolj i upucati me.’