Published On: Sri, lis 1st, 2014

VIDEO: Svećeničku službu zamijenio radom na banjalučkoj tržnici

Katolički svećenik  Mario Pavlović, umjesto u crkvu, na posao se zaputio na banjalučku Tržnicu. U roku je završio katoličku teologiju u Zagrebu, i godinama radio kao svećenik i vjeroučitelj u Ljubuškom.
Ipak, sve se promijenilo kada je odlučio da uradi ono što prema pravilima crkve svećenik ne smije – zasnovao je obitelj. To ga je koštalo posla, javio je ATV.
Osim teologije Mario je završio splitsku gimnaziju i povijest filozofije. Kucao je na mnoga vrati, ali malo tko ima posla za bivšeg svećenika. I na tržnici su ga, kaže, zbog crkvenih manira, na početku čudno gledali.
 
U svećeničku  službu ne planira da se vrati, jer, suprugu i kćerku koju je nedavno dobio, ne želi da napusti. Sve i da hoće, procedura povratka je duga i komplicirana.
Zato će se posvetiti obitelji na isti način, kako se nekada posvećivao vjernicima.
 
 

 
Nakon što je o svojoj sudbini progovorio za ATV, Marijo Pavlović dobio je gomilu ponuda za posao. Među potencijalnim poslodavcima je i vlasnik jednog banjalučkog lokala kojem je potreban radnik za promociju biznisa. Zbog toga, kaže Marijo, već sada osjeća da je njegov problem, zahvaljujući ATV-u, riješen.
Narednih dana Marijo će obaviti razgovore sa poslodavcima koji su mu se javili. Najviše bi volio da postane prosvjetni radnik, jer se za to školovao, ali mu je najbitnije da radi častan posao. Nakon što je napustio crkvu zbog ženidbe, on i supruga, koja je pravoslavne vjeroispovjesti, vrlo su teško živjeli.
Marijio svjedoči da se nikada nije pokajao što je zbog ljubavi napustio svećenički poziv. Obiteljsku sreću koju mu pružaju kćerka i supruga ništa ne može da mu zamijeni, a kada počne da radi, život će im biti znatno lakši.
 

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare