Published On: Sub, lis 18th, 2014

VIDEO: SMIJEH I SUZE U KARANTENI Pogledajte kako se bolničarka oboljela od ebole oprostila od kolega

VIDEO: SMIJEH I SUZE U KARANTENI Pogledajte kako se bolničarka oboljela od ebole oprostila od kolega

 Medicinska sestra iz Dallasa Nina Pham, koja je oboljela od ebole, snimljena je u svom bolničkom krevetu prije nego što je premještena u zdravstveni centar u Marylandu.
Iako je s osmijehom na licu razgovarala s bolničarom u zaštitnom odijelu, ipak nije na kraju mogla suspregnuti suze.
– Dođite svi u Maryland, bit će tulum – šalila se Nina Pham, no ipak joj je potekla suza. Nema plakanja, upozorio ju je bolničar i dodao joj maramicu da obriše suze.
– No dobro, suze radosnice mogu proći, dodao je.
– Dečki, volim vas sve, rekla je Nina opraštajući se sa kolegama u teksaškoj bolnici.
Video je snimio njezin liječnik Gary Weinstein kada ju je došao vidjeti posljednji put. U pozadini se čuje njegov glas kako zahvaljuje bolničarki Nini Pham za njezino volontersko njegovanje prvoga pacijenta u njihovoj bolnici oboljelog od ebole, Thomasa Erica Duncana, koji je nedavno umro.
Nina Pham zarazila se virusom ebole njegujući Duncana, a bolest joj je dijagnosticirana u nedjelju.
Oboljela bolničarka odlazi na izolacijski odjel u Kliničkom centru u Bethesdi, u Marylandu, gdje je već doputovala u četvrtak navečer. Tamošnje osoblje ima iskustva u tretiranju zaraznih pacijenata na visokoj razini kako bi se spriječilo daljnje širenje opasnih virusa.
Najveći američki sindikat medicinskih sestara dramatično je upozorio da su danima medicinski djelatnici radili bez primjerene zaštitne opreme te da bolnički protokoli i procedure za slučajeve ebole nisu bili jasni i primjereni, zbog čega su zaposlenici bolnice bili izloženi zarazi.
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare