VIDEO: "Ruža hrvatska" usred Beograda

Prljavo kazalište poslije više od dva desetljeća sviralo je u Beogradu. Odsvirali i otpjevali su i ‘Ružu hrvatsku’, ali za, kako su rekli, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Poznate ličnosti “iskulirali” su goste iz Zagreba.Malo je onih koji nisu sanjali da budu heroji, heroji ulice, možda ne baš kao James Bond, taj, “prokleti tajni agent”.
Ali, sad je neko drugo vrijeme …
Jedan od hitova, po mnogima i najbolja pjesma hrvatskog sastava Prljavo kazalište ponovno se čula uživo u gradu koji je mnogo puta do sada bio heroj. I večeras je pokazao koliko je veliki!
Zagrepčani su podsjetili Beograđane na sjajne hitove koje su pravili tijekom karijere, dobili su traženi “Vjetar u leđa”, kako glasi jedna njihova pjesma, podsjetili nas na neke stare ljubavi, na noć kada se ona udavala, “preporučivali se” djevojkama i damama koje umiju da zaključaju srce poput dragog kamena, prisjetili smo se da je sve najlakše kad si mlad, iako su se na video-bimu na bini smjenjivali matematički zadaci od kojih se i mnogo poslije školskih dana mnogima diže kosa na glavi …
Ali, negdje na polovici koncerta u Kombank Areni, pred desetak tisuća ljudi, pjevač Mladen Bodalec rekao je da pozdravlja, kako je naveo, “specijalnog gosta”, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, koji je bio u jednoj od loža dvorane, i začulo se ” ružo hrvatska “(Mojoj majci).

Hm, ne baš šmekerski potez Prljavog kazališta, ali je bilo onih koji su i zapjevali. Istina, ne tako zdušno kao ostale hitove. U zraku je mogla da se o sjeti blaga neprijanost, ali se bend “izvukao” izvevši odmah potom “Ne zovi mama, doktora”, da bi prava ludnica nastala uz “Crno-bijeli svijet” u intepretaciji već vremešnog i dobrano promuklog (eufemizam za : ostao je bez glasa) Davorina Bogovića.
 
Za kraj raspjevane i razigrane večeri u beogradskoj areni, “himna” Europske unije, kako ju je nazvao Jasenko Houra: “Mi pijemo, šalalala, cio dan i noć” …
Dojam je da se očekivalo mnogo emotivniji nastup “Prljavaca”, da su se trudili da ostvare kontakt, ali se osjetila i neka distanca. Valjda treba neko vrijeme da se i jedni i drugi naviknu da su opet “na istoj valnoj duljini”.
“Hvala na gostoprimstvu, nadamo se da ćete, kada se opet budemo vidjeli, biti isto ovako raspjevani, veseli i zaljubljeni”, bila je poruka pjevača “Kazališta” na kraju.